i2D
Image default
Sport

Welke step is het beste om te steppen met je hond?

Steppen met de hond is leuk en populair. Er zijn lessen en workshops in het hele land. In dit artikel zullen we deze interessante activiteit in detail introduceren. De reden om dit te doen is dat veel bazen zich niet veilig voelden op de hondenstep as ze hun hond meenamen. De eigenaar straalde onzekerheid uit en droeg het direct over aan de hond. Dit is uiteraard niet de meest veilige manier, wat is er nu belangrijk wanneer je gaat steppen met de hond?

Leer het eerst zelf.

Door eerst te leren hoe je op de juiste manier kunt steppen behoud je stabiliteit en het vertrouwen in de step. Breng je de hond stap voor stap meer mee in het proces, dan schep je hiermee de basis voor een heel leuke ontspannende activiteit voor het baasje en de hond!
Dit artikel gaat over de step, en de hond loopt naast de step in plaats van ervoor! Nederland verbiedt het laten trekken van een step, met uitzondering van meerdere rassen (Siberische Husky, Samojeed, Groenland, Alaskan Malamute en de Husky). Als je een hond hebt die tot deze rassen behoort en deze wilt gaan gebruiken, probeer dan eens contact op te nemen deskundige die je kan uitleggen hoe u op verantwoorde wijze de step kunt trekken.

Waarom steppen met de hond?

De step is leuk en gezond, zeker met je hond! Steppen voor jezelf is leuk, je bent buiten, al je spieren werken en de snelheid kun je zelf bepalen. Je kunt van A naar B steppen, fit worden, afvallen ondersteunen en fanatiek zijn.
Met je hond: Het is vooral leuk om met je hond op een step te rijden. Je hebt het erg druk samen en werkt zo hard als een hond. Honden schijnen het ook op prijs te stellen, zulke bazen zullen hun best doen en moeten af en toe hun adem inhouden!

Is steppen met de hond voor iedereen?

In principe kan iedereen de step gebruiken, van zeer atletisch tot mensen in slechte conditie, van heel jong tot mensen die al wat meer op leeftijd zijn. Het voordeel van de step is dat er steppen in verschillende soorten en maten zijn en dat je zelf de werklast kunt bepalen.
Elke hond die volwassen is geworden en in een goede fysieke conditie verkeert, kan mee op de step. Elk hondenras en elke hond op zichzelf heeft echter zijn mogelijkheden en beperkingen. Bepaal de stapgrootte, dus de conditie is erg belangrijk. Snelheid is natuurlijk een belangrijke overweging. De Duitse herder kan sneller rennen dan de teckel. De baas zal dus verstandig met dit probleem moeten omgaan!

Hoe kies je de juiste step?

De belangrijkste factor om in overweging te nemen is: Wat is het plan? Heb je een recreatiescooter, een voormand, picknickspullen en een prettige reis nodig? Of wil je in vorm blijven en vooral lekker trappen? Trekt de hond de step of gaat hij enkel lang je heen mee?

Wanneer je een duidelijk plan hebt is het een goed idee om diverse hondensteps te gaan proberen en de situatie volledig te begrijpen. Net als fietsen past een step zowel bij je plan als bij je lichaam! Er zijn een aantal stevige scooters die vergelijkbaar zijn met de omafiets, terwijl ultralichte steps meer op racemateriaal voor de Tour de France lijken. Er zijn veel verschillende soorten steps bij. Er zijn activiteiten waarbij je diverse steps leert te gebruiken (en leer hoe je er direct op moet stappen). Zo ervaar je uiteindelijk de verschillen en kun je makkerlijker de hondenstep vinden die bij je past.

https://hondensteps.nl/