i2D
Image default
Sport

Wat neem ik mee in mijn rugzak tijdens het wandelen?

Van plan om voor de eerste keer in de natuur te gaan backpacken, maar geen idee wat mee te nemen? Geen nood, onze backpack expert helpt je even op weg.

Kaart en gps

Navigatie is een sleutelwoord wanneer je wil gaan wandelen in de natuur. Hoewel de meeste wandelaars zullen zweren bij kaart en kompas, kan je ook overwegen om met een gps te navigeren. Met behulp van bepaald apps, kan je smartphone dienst doen als gps. Vergeet dan wel niet om deze veilig op te bergen in je rugzak. Je kunt bijvoorbeeld smartphonehoesjes bestellen waarbij je smartphone veilig blijft.

Slaapgerief

Verblijf je in hutten of ga je op pad met de tent? Wat je ook kiest, een slaapzak en slaapmatje kan erg handig zijn om het comfort tijdens je overnachtingen in de natuur te verhogen. Bij het kiezen van de juiste slaapzak, dien je rekening te houden met de comforttemperatuur.

Bagage organizers

Iedere ervaren trekker zal je aanraden om je kleren in een waterdichte verpakking op te bergen. Tegenwoordig vind je tal van bagage organizers online waarbij je kleren niet alleen waterdicht, maar ook georganiseerd opgeborgen zijn.

Regenhoes

Erg belangrijk, maar dit wordt vaak over het hoofd gezien. Een regenhoes voor je rugzak geeft alles wat er in zit extra bescherming tegen een stevige regenbui. Sommige rugzakken hebben dit standaard, bij andere dien je deze nog bij te kopen.

Kookgerei

Ben je van plan om onderweg zelf je potje te koken? Dan ben je best goed voorbereid. Breng een kleine gasbrander mee, speciaal voor trekking. Dat bespaart heel wat gewicht. Ook een goede kookpot, borden en licht bestek is erg belangrijk!

Opladers

In de natuur heb je geen stroom. Net daarom is een powerbank erg handig voor het opladen van je smartphone en fototoestel.