i2D
Artikel Portaal

Volvo V40 biedt voetgangers bescherming

Zo kom je nog eens achter zaken die je helemaal niet wist, ook al ben je dan een groot autoliefhebber. Op dat ene leuke auto blog las je namelijk een artikel over de Volvo V40 en dat dit de eerste auto is met een zogenaamde voetgangersairbag. Het is toch al aangenaam om het auto blog eens te lezen, want je leest er veel meer zaken die je nog niet wist en doet er bovendien inspiratie op in je zoektocht naar een nieuwe of gebruikte auto.

 

De auto beschikt standaard over een start/stopsysteem

De Volvo V40 is er vanaf 2012 en is een 5-deurs middenklasse hatchback. De Volvo V40 concurreert met onder meer de BMW 1, de Audi A3 en de A-klasse van Mercedes Benz. De Volvo V40 is de vervanger van de Volvo C30, de V50 en de S40. Je koopt de Volvo V40 overigens in drie verschillende benzine- en drie verschillende dieselmotoren. De topuitvoering is een 2,5 liter benzinemotor met een turbolader. Deze Volvo heeft een vermogen van maar liefst 254 PK. Standaard beschikt de auto over een start/stop systeem en een remenergie terugwin systeem. Bovenal is het een echte Volvo; solide, stevig en oerdegelijk.

Zo geniet de voetganger een behoorlijk zachtere landing

Bijzonder is inderdaad de voetgangersairbag. De motorkap klapt open als een ongeval met een voetganger dreigt en de airbag bedekt vervolgens de bovenkant van de motorkap en de A-stijlen van de Volvo. Hierdoor daalt de kans op letsel voor de argeloos overstekende voetganger, die zo een veel zachtere landing geniet. De Volvo V40 is er ook in een Cross Country uitvoering, deze auto staat veertig millimeter hoger op de wielen en heeft een meer stoer bodywork. De Volvo V40 heeft voorwielaandrijving, met uitzondering dan van de T5 die over vierwielaandrijving beschikt.

Comments are closed.