i2D
Image default
Auto's en Motoren

Autoramen blinderen: Hoe werkt het?

Het blinderen van autoramen is iets wat veel mensen overwegen. Het kan je auto er stoerder laten uitzien, voor meer privacy zorgen en zelfs de hitte verminderen. Maar hoe werkt het blinderen van autoramen en waar moet je op letten als je het wilt doen? Lees er hier meer over!

Wat is autoramen blinderen en waarom zou je het doen?

Autoramen blinderen betekent simpelweg dat je een dunne, speciale folie op je autoruiten plakt. En waarom zou je dat willen? Nou, er zijn eigenlijk best goede redenen voor. Het geeft je meer privacy in je auto, zodat nieuwsgierige mensen niet zomaar naar binnen kunnen gluren. Daarnaast houdt de folie schadelijke zonnestralen tegen, wat goed is voor je huid en voorkomt dat je interieur verkleurt of beschadigt raakt door de zon. Bovendien zorgt donkere folie ervoor dat je auto minder heet wordt op zonnige dagen, waardoor je minder vaak de airco hoeft te gebruiken en dus geld bespaart. En laten we eerlijk zijn, het ziet er gewoon stoer uit en je kunt je auto een unieke uitstraling geven die bij jou past.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het blinderen van autoramen is eigenlijk vrij simpel. Eerst maak je alles schoon, de ramen moeten brandschoon zijn. Dan knip je de folie op maat, zodat die perfect past. Maak het raam nat met een mengsel van water en zeep om te voorkomen dat de folie meteen vastplakt. Plak de folie voorzichtig op het raam, druk luchtbellen eruit en zorg dat het mooi gelijkmatig zit. Snij overtollige folie weg en maak de randen netjes. En dan is het een paar dagen wachten tot de folie helemaal droog en hard is, zonder de ramen te openen of te sluiten. Je kunt dit ook professioneel laten doen door Steamworld. Zo ben je zeker van een goed resultaat!

Soorten raamfolie

Er zijn verschillende soorten raamfolie beschikbaar, elk met hun eigen voordelen. De meest gebruikelijke keuze is getinte folie, die in verschillende tinten komt, van licht tot donker, en zorgt voor meer privacy, houdt schadelijke UV-straling tegen en vermindert de hitte in de auto. Als je in een warm klimaat woont, is warmtewerende folie een goede optie, omdat deze extra warmte buiten houdt. Wil je extra veiligheid, dan is er veiligheidsfolie, die sterker en dikker is dan gewone folie en je ramen beschermt tegen breken bij een ongeluk. Voor bescherming tegen inbraak is er anti-inbraakfolie, die het moeilijker maakt voor inbrekers om de ramen te breken en snel toegang tot de auto te krijgen. Als je de juiste keuzes maakt en het zorgvuldig laat doen, kan het je auto echt verbeteren. Veel plezier met je nieuwe, stoere look en extra privacy op de weg!