i2D
Image default
Sport

Een introductie tot kleiduiven schieten

Kleiduiven schieten: een activiteit die in Nederland hier en daar fanatiek wordt gedaan. Het klinkt veel mensen, voornamelijk mannen, aantrekkelijk om ergens op een afgelegen terrein gewoon legaal met een geweer aan de gang te kunnen gaan. Echter moet je wel het een en ander voorbereiden voordat je überhaupt je op de schietbaan mag gaan bevinden. Hier zijn een paar stappen die je moet nagaan voordat je je geweer op de grijze kleiduiven richt.

De benodigdheden

Voor kleiduiven schieten heb je naast een geweer helaas nog een hele hoop andere dingen nodig. Het geluid van een schot is erg luid en kan zonder enige bescherming je gehoor met een enkel schot al beschadigen. Al helemaal als je omringd bent door andere schieters is gehoor-, maar ook oogbescherming cruciaal voor je eigen gezondheid en veiligheid. Daarnaast is een goed schietvest erg belangrijk voor je veiligheid. Er kan natuurlijk altijd iets fout gaan op de schietbaan, dus het is het slimst om het zekere voor het onzekere te nemen en een kogelvrij vest aan te schaffen. Daarbij kan een gordel voor om je middel waar je al je benodigdheden in kan bewaren ook zeer aan te raden. Op die manier heb je al je benodigdheden zoals kogels direct bij de hand.

Ervaring is cruciaal

Wat minimaal even belangrijk is bij kleiduiven schieten, is dat je enige ervaring hebt opgedaan voordat je het schietterrein betreedt. Het kan zowel voor jezelf als voor de anderen op het terrein heel gevaarlijk zijn als jij voor het eerst een geweer gebruikt op een schietbaan. Neem daarom voor je je geweer op de kleiduiven schiet, een basiscursus of een aantal lessen in het gebruiken van een geweer op een andere locatie. Weet wat je doet zodat je geen gevaar bent voor jezelf, of voor anderen.

https://www.huureenpop.nl