i2D
Image default
Sport

Welke klachten ontstaan bij een tennisarm?

Een tennisarm is een aandoening die ontstaat doordat je te vaak of te lang met je arm hebt bewogen. Hierdoor kan er schade ontstaan aan de pezen, banden en spieren. Deze klachten kunnen erg vervelend zijn en lang aanhouden als je ze niet goed behandelt. In dit artikel lees je alles over tennisarmklachten, hoe ze ontstaan en hoe je ze geneest!

Hoe ontstaat een tennisarm?

Een tennisarm komt vaak voor bij mensen die regelmatig tennissen of andere racket-sporten beoefenen. Maar ook bij mensen die dagelijks werken met hun arm, zoals schilders of tuiniers, kunnen de klachten ontstaan. De aandoening is dus niet alleen maar te wijten aan een overbelasting van de spieren en pezen door sport, maar kan ook ontstaan door dagelijkse activiteiten. Tennisarmklachten worden ook wel ‘overuse syndroom’ genoemd.

Symptomen van een tennisarm

De klachten die ontstaan bij een tennisarm, worden veroorzaakt door irritatie of ontsteking van de pezen en spieren in de arm. Dit geeft pijn aan de binnen- of buitenkant van je elleboog, soms uitstralend naar je schouder of bovenarm. De pijn is vaak hevig en kan ernstig beperken in je dagelijkse activiteiten. Soms is het zelfs lastig om simpele taken uit te voeren, zoals het ophangen van een kledingkast of het openmaken van een deur.

Behandeling van tennisarmklachten

Gelukkig zijn er verschillende manieren om tennisarmklachten te behandelen. Zo kan je bijvoorbeeld fysiotherapie of revalidatie volgen, waarbij je spieren en pezen weer getraind worden. Ook kunnen pijnstillers en ontstekingsremmers helpen tegen de pijn. In ernstige gevallen kan de arts je operatief behandelen. Zo wordt er dan bijvoorbeeld een pees losgemaakt of weggenomen.

Tennisarmklachten kunnen erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om ze te behandelen. Als je last hebt van tennisarmklachten, is het dus belangrijk om naar een arts of fysiotherapeut te gaan. Zo kunnen ze je helpen om van je klachten af te komen!