i2D
Image default
Financieel

Dit is een hypotheek voor DGA

Ben je aan het kijken naar een hypotheek voor DGA? Dan is het belangrijk dat je weet wat jou allemaal te wachten staat. Er zijn namelijk een groot aantal opties waar je rekening mee moet houden en de hypotheek is ook geheel anders dan andere hypotheekvormen. Je kunt daarom ook niet zomaar tot een aanvraag overgaan. Door je goed voor te bereiden, weet je echter wel beter wat je van deze hypotheek kunt verwachten en hoe je ervoor zorgt dat je zoveel mogelijk voordelen behaalt. Maar wat houdt deze hypotheek precies in? En wat is er nog nodig voor de aanvraag? Onderstaande informatie legt het uit. 

 

De hypotheek voor DGA verder uitgelegd 

De hypotheek voor DGA is een hypotheek speciaal voor directeur grootaandeelhouders. Je kunt hiermee het geld van jouw eigen onderneming meenemen als eigen geld voor de hypotheekaanvraag. Dit is dus anders dan wanneer je als zelfstandig ondernemer een hypothecaire lening aanvraagt. Wel moet je voor de aanvraag dezelfde soort cijfers overhandigen. Zo moet je drie volle boekjaren aan jaarcijfers kunnen overleggen bij de hypotheekverstrekker. Het is daarom belangrijk om jouw administratie goed bij te houden, zodat je dit direct beschikbaar hebt als je de aanvraag in gaat dienen. 

 

De winst uit jouw onderneming 

Je kunt bij een hypotheek voor DGA ook kijken naar het geld dat je uit jouw bv inbrengt. In plaats van eigen geld kan namelijk ook de winst van de bv gebruikt worden. In dit geval dien je wel een goede risicoanalyse te maken. Jouw bedrijf moet immers nog wel kunnen draaien op het geld dat je mist. Hiervoor kun je in gesprek met een accountant of andere professional, zodat je beter weet wat de opties zijn en wat een realistisch bedrag is om in te brengen tijdens de aanvraag. Houd er wel rekening mee dat minder eigen geld ook betekent dat je een lagere hypotheek krijgt. 

 

Een goede voorbereiding op de aanvraag

Het is van belang dat je je goed voorbereid op een hypotheek voor DGA, zodat je voorkomt dat je veel vertraging oploopt tijdens de aanvraag. Door vooraf al te weten welke documenten je aan moet leveren en waarnaar een hypotheekverstrekker kijkt tijdens de verwerking, zorg je ervoor dat je ook veel sneller een antwoord hebt. Jij kunt er hiermee voor zorgen dat jouw hypotheek sneller rond is en je dus ook veel sneller kunt denken aan de verhuizing. Je weet hierdoor altijd waar je aan toe bent en kunt de aanvraag goed indienen. 

 

Tip: https://www.finaforte.nl