i2D
Image default
Financieel

Is het afbetalen van schulden altijd het beste wat je met je geld kunt doen?

Wat kun je er het beste mee doen als je maar weinig geld hebt? Ontdek of het afbetalen van uw schuld de beste manier is om uw geld te gebruiken. Op https://onlinekredieten.com/ worden meer onderwerpen toegelicht dan in dit artikel. Mocht je na het lezen nog vraagtekens hebben bekijk dan vooral de website. Wij hopen u in ieder geval hier al een stuk verder te helpen.

De meesten van ons krijgen slechts een beperkt bedrag per maand binnen — en veel dingen die we ermee willen doen. Dit betekent dat u prioriteit moet geven aan waar uw geld naar toe gaat tussen uitgaven aan behoeften, wensen en concurrerende financiële doelen.

Als u schulden heeft, is de kans groot dat het terugbetalen van wat u verschuldigd bent een van die financiële doelen is. Maar u zult moeten beslissen of dit het primaire doel is waarnaar u al uw extra geld wilt sturen of dat er andere dingen zijn die u misschien beter kunt doen met uw beperkte geld.

Het kan moeilijk zijn om bepalen of het aflossen van schulden altijd het beste is om met uw geld te doen, aangezien het antwoord afhangt van vele factoren, waaronder de rente die u op de schuld betaalt, of de schuld fiscaal aftrekbaar is en welke andere mogelijke toepassingen er zijn voor uw geld. Hier zijn een paar belangrijke overwegingen om u te helpen beslissen of uw extra geld naar schuldaflossing of naar iets anders moet gaan.

Het doen van al uw minimale betalingen komt altijd eerst

Wanneer u verschuldigd bent geld, bent u verplicht te betalen zoals beloofd. Als u dat niet doet, kunt u ernstige schade toebrengen aan uw kredietwaardigheid en kunt u te maken krijgen met incassoactiviteiten, waaronder rechtszaken, loonbeslag, uitwinning als u uw hypotheek niet betaalt, of inbeslagname als u uw autolening niet betaalt. U bent waarschijnlijk ook te late vergoedingen verschuldigd en kan een boeterente veroorzaken.

Vanwege de ernstige gevolgen van het niet nakomen van uw terugbetalingsovereenkomst, moet u uw geld altijd besteden aan het doen van ten minste minimumbetalingen op wat u verschuldigd bent voordat u iets anders met uw geld doet. Het zou geen zin hebben om geld toe te wijzen aan sparen of pensioen terwijl u achterloopt op uw essentiële rekeningen. U hoeft dus pas een beslissing te nemen over wat u met extra geld gaat doen als u extra geld heeft nadat u minimale betalingen heeft gedaan.

Als u merkt dat u helemaal geen speelruimte heeft in uw budget, kunt u wilt onderzoeken of u uw creditcardschuld wilt herfinancieren of consolideren. Als u uw rentevoet en maandelijkse betaling zou kunnen verlagen door middel van consolidatie en herfinanciering, zou u de schuldaflossing gemakkelijker kunnen maken en meer geld kunnen hebben om de hoofdsom af te betalen of voor andere dingen te gebruiken.

De rentevoet is van belang

De rente op uw schuld maakt ook een enorm verschil als het gaat om de beslissing om prioriteit te geven aan het terugbetalen van schulden of aan andere dingen. Als u een fortuin aan rente betaalt, krijgt het terugbetalen van uw schuld een veel hogere prioriteit. Als u bijvoorbeeld een creditcardschuld van 20% heeft, moet u zich echt concentreren op het afbetalen van die schuld, omdat het u veel geld kost.

Maar sommige schulden hebben een zeer lage rente. Als dat het geval is en de kans groot is dat u een beter rendement op uw investering kunt behalen door uw geld in veilige beleggingen te stoppen dan door uw schuld af te lossen, heeft het weinig zin om extra geld te besteden aan de terugbetaling van schulden.

Als u bijvoorbeeld een hypotheek van 4% heeft, maar waarschijnlijk 7% of 8% zou kunnen verdienen door in de aandelenmarkt te beleggen, zou u veel beter kunnen beleggen dan wanneer u uw hypotheek vervroegd zou aflossen.

Het hebben van een noodfonds is ook belangrijk

Als je geen noodfonds hebt, kan sparen om er een te creëren een beter gebruik van je geld zijn dan het doen van tonnen extra betalingen voor je schuld . Dit lijkt misschien een slecht advies — waarom zou je tenslotte willen dat geld op een spaarrekening staat zonder rente, terwijl je 10% rente betaalt op een persoonlijke lening of 15% rente op een creditcard?

Er is echter een eenvoudig antwoord: noodgevallen zijn onvermijdelijk. En als u niet over het geld beschikt wanneer zich een noodsituatie voordoet, moet u waarschijnlijk meteen weer in de schulden om de onverwachte kosten te dekken.

Als u serieus hebt gewerkt aan het afbetalen van uw creditcards en u moet plotseling € 2.000 in rekening brengen voor een grote auto- of huis reparatie, dit zal uw motivatie wegnemen en waarschijnlijk op de lange termijn het afbetalen van schulden veel moeilijker maken. Je zult ook merken dat je constant vast zit in een cyclus van schulden afbetalen en er weer in komen, wat het moeilijk maakt om echte vooruitgang te boeken.

Terwijl je uiteindelijk een noodfonds zou moeten hebben met drie tot zes maanden levensonderhoud erin bespaard, hoeft u niet zoveel te sparen voordat u extra geld toewijst aan het betalen van hoogrentende consumentenschulden. Betaal in plaats daarvan het minimum van uw schuld, bespaar ongeveer € 500 tot € 2.000 (afhankelijk van uw inkomen) en schakel dan over op het gebruik van uw extra geld om uw schuld zo snel mogelijk af te betalen. Zodra u uw hoogrentende consumentenschuld volledig heeft betaald, kunt u werken aan het opbouwen van een groter noodfonds. Hoe dit opbouwen werkt wordt hier https://geldlenen-met-bkr.nl/ toegelicht. Het is namelijk van belang alle info rondom een noodfonds te kennen voordat u hier aan start.

Belastingvoordelen maken het afbetalen van schulden minder een prioriteit

Er zijn er een paar soorten schulden waarvoor u belastingvoordelen kunt krijgen. U kunt bijvoorbeeld belastingaftrek nemen voor rente op hypotheken tot € 750.000 (of € 1 miljoen als u uw huis vóór 16 december 2017 heeft gekocht).

Als u belastingaftrek kunt krijgen voor de rente die u betaalt over uw lening, dan heeft het veel minder zin om voorrang te geven aan schuldaflossing boven andere dingen, zoals uw geld beleggen of sparen voor een noodfonds. Dit geldt met name omdat uw hypotheekrente waarschijnlijk vrij laag is en u meestal een beter rendement op uw investering kunt behalen door geld op de markt te zetten dan door schulden vervroegd af te betalen.

U wilt het niet laten liggen gratis geld

Als je toegang hebt tot een werkplek 401(k), is het gebruikelijk dat dit account wordt geleverd met een bedrijfsmatch. Uw bedrijf kan bijvoorbeeld 100% van de bijdragen matchen tot 3% van uw salaris, of 50% van de bijdragen tot 4% van uw salaris.

Als u toegang kunt krijgen tot bijpassende fondsen voor uw 401(k) is het bijna altijd een goed idee om prioriteit te geven aan voldoende bijdragen om de volledige match te verdienen voordat u extra schulden betaalt. Als u dit doet, kunt u 100% rendement op uw investering behalen als uw bedrijf een dollar-voor-dollarovereenkomst biedt, die veel waardevoller is dan de besparingen door vervroegde schuldaflossing, zelfs bij schulden met een zeer hoge rente.

Zou moeten gebeuren. u uw schuld vervroegd aflost?

Zoals u kunt zien, zijn er veel overwegingen bij de beslissing of het vervroegd aflossen van schulden het beste is wat u met uw extra geld kunt doen. U moet evalueren welk type schuld u heeft, of u een beter rendement op uw geld kunt verdienen door te beleggen, en of belastingvoordelen betekenen dat het afbetalen van uw schuld niet echt de moeite waard is. Alleen door de specifieke kenmerken van uw situatie te beoordelen, kunt u de juiste keuze maken voor uw financiële behoeften.

Ons team van onafhankelijke experts heeft zich verdiept in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

https://onlinekredieten.com/krediet/850-euro-lenen/