i2D
Image default
Financieel

Ga goed van start met het de juiste broker voor beleggers

Voordelen van goede brokers

Elk beleggersproduct neemt enige risico met zich mee. Ga daarom voor de beste broker. De beste broker hangt af van de eisen en de wensen die jij stelt. De beginner dient een broker te kiezen die gebruiksvriendelijk is voor beginners. Hierbij geld een lage inleg van niet meer dan 100 dollar, zeer weinig of geen transactiekosten, inactiviteitskosten en valutakosten en de mogelijkheid om te oefenen met een demo account of educatieve beleggerstools. Verder is een broker als DEGIRO geschikt voor wat meer ervaren beleggers waarbij veel aandelen in het aanbod zijn te vinden. eToro heeft veel actieve beleggers die dagelijks handelen. CFD’s zijn vormen van zeer risicovolle effecten hierbij is veel ervaring vereist en deze biedt eToro veel aan. DEGIRO is voor de langere termijn passieve belegger. De inleg bij DEGIRO is het beste als deze minder dan 5000 euro bedraagt.

De beste broker voor beginnende beleggers

De beste broker voor beginnende beleggers is een keuze die je moet afwegen. Over het algemeen kun je niet zomaar in CFD’s handelen omdat daar ervaring voor is vereist. Wel het CopyTraden bij eToro helpt de beginner een handje op weg. DEGIRO is door de passieve aard van beleggen meer voor beginners geschikt omdat je minder risico neemt doordat beleggen op lange termijn gebeurd. Ook kun je minimaal 1 euro inleggen waardoor de instapdrempel zeer laag is. Ook zijn er zeer lage kosten voor passieve beleggers. Nadeel is wel dat DEGIRO geen demo account heeft om mee te oefenen die eToro wel weer heeft.

DEGIRO vs eToro

DEGIRO vs eToro zijn beiden brokers met een hoge klanttevredenheid. DEGIRO neemt minder risico’s met zich mee dan eToro. eToro is voor DayTraders die elke dag handelen en snel rendement kunnen behalen maar de inleg ook weer snel kunnen verliezen. De inleg bij eToro is minimaal 200 dollar maar de transactiekosten zijn lager dan bij DEGIRO.

Hoge betrouwbaarheid en andere voordelen

eToro is goed bekend en heeft miljoenen gebruikers. DEGIRO valt onder het depositiegarantiestelsel en heeft door samenwerking met Flatex toegang tot jouw eigen bank account waar je buffers op kunt plaatsen. eToro heeft slechts 1 valuta en rekent 0% commissie bij aandelenhandel en EFT’s. Ook kun je bij eToro makkelijk geld storten via IDEAL.

https://beter-beleggen.nl/