i2D
Image default
Financieel

Lenen voor een bruiloft?

3 kosten die u zich niet kunt veroorloven om over het hoofd te zien. Veel stellen die besluiten te trouwen, zullen uiteindelijk een huwelijkslening afsluiten. Dat komt omdat bruiloften extreem duur kunnen zijn en het moeilijk kan zijn om ze met spaargeld te betalen.

Als u een persoonlijke lening afsluit om de kosten van uw bruiloft te dekken, houdt u idealiter het saldo zo laag mogelijk, zodat u de schuld die u aangaat aan het begin van uw huwelijksleven kunt beperken. U wilt echter ook het juiste bedrag lenen om de essentiële zaken te dekken, zodat u geen rekeningen van leveranciers krijgt die u niet kunt betalen.

Daarom is het zo belangrijk om deze drie verrassingskosten niet over het hoofd te zien die vaak worden vergeten.

1. Verzendkosten

Als u mooie, gepersonaliseerde uitnodigingen verstuurt, vermelden briefpapierhouders vaak niet hoeveel het daadwerkelijk gaat kosten om ze te versturen. En hoewel je er misschien van uitgaat dat je een gewone Forever-postzegel op de envelop kunt plakken en slechts een paar cent per mailing betaalt, is dat niet per se het geval.

Huwelijksuitnodigingen zijn vaak te groot, vreemd gevormd of zwaarder dan de standaard brief. Dat betekent dat verzending meer kan kosten dan u verwacht. Het is ook een goede vorm om gefrankeerde antwoordenveloppen bij de uitnodiging te voegen als u verwacht dat mensen reageren per post, en dit verhoogt uw kosten.

Hoewel portokosten misschien niet zo’n grote uitgave lijken, als u verzendt uit honderden uitnodigingen, kunnen deze verzendkosten oplopen tot meer dan u denkt. Zorg ervoor dat u er rekening mee houdt bij uw huwelijkskosten.

2. Overwerkkosten

Niemand wil op de klok kijken en zijn gasten eruit schoppen terwijl ze nog steeds een geweldige tijd hebben. Als gevolg hiervan is het gebruikelijk dat bruiloften iets langer duren dan gepland. Het enige probleem daarmee is dat je mogelijk overuren moet betalen aan de receptie, de band, de fotograaf en andere verkopers die laat op de bruiloft blijven.

Het is een goed idee om te vertrekken. jezelf een klein kussen op je bankrekening voor deze extra kosten als je niet van plan bent het licht uit te doen en iedereen naar huis te sturen voordat de extra kosten ingaan.

3. Aanpassen van trouwjurken

Veel mensen die trouwjurken kopen, laten ze aanpassen zodat ze perfect passen — en dit is vaak niet inbegrepen in de prijs van de jurk (hoewel dat voor sommige winkels wel zo is). Bruiloften kunnen ook lang duren om te plannen, en als uw vorm vóór de grote dag verandert, kan dit ook leiden tot extra wijzigingskosten. 

Natuurlijk wilt u zo goed mogelijk voorbereid zijn op alle aspecten van uw bruiloft — inclusief de kosten. Dus wanneer u beslist hoeveel u wilt uitgeven — en wat een geschikt bedrag is om te lenen voor een persoonlijke lening — moet u deze potentiële uitgaven in gedachten houden. Vergelijk ook eerst het aanbod om tot de beste deal te komen, dit kan op websites zoals Spaarbuidel.

En als u dat wilt houd de leenkosten zo laag mogelijk, het kan zijn dat u op andere niet-essentiële gebieden moet bezuinigen om deze kosten te dekken als ze zich voordoen. Anders kunt u een groter leningsaldo krijgen dan u wilt – of zelfs een creditcardschuld bovenop uw persoonlijke lening als u deze kosten niet uit eigen zak kunt betalen. Het laatste dat u wilt, is uw huwelijk beginnen met geldstress, dus het loont de moeite om voorbereid te zijn. Een andere optie is natuurlijk huren.

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen/