i2D
Image default
Financieel

Bitcoin nieuws, waarom is iedereen zo gek van crypto

De laatste tijd lees je steeds meer over Bitcoin en Crypto valuta. Bitcoin nieuws is overal. Maar waarom is iedereen zo gek op deze digitale valuta? Wat maakt Bitcoin zo speciaal en wat speelt er nu met de prijs van Bitcoin? In deze blog zullen wij uitleggen waarom Bitcoin nieuws zo groot is.

Bitcoin nieuws, waarom is er zo veel van.

Het korte antwoord is simpel, erg veel mensen hebben geïnvesteerd in Bitcoin en het is momenteel een kritische periode voor het voortbestaan van deze digitale Valuta. Om wat meer te weten moeten we even de geschiedenis induiken. Toen voor het eerst in 2008 Bitcoin verkocht en gekocht werd was de digitale munt niet meer dan een paar cent waard. Gedurende de komende 9 jaar steeg de prijs van Bitcoin langzaam wat voor meer en meer Bitcoin nieuws zorgde. Toen in het najaar van 2017 de prijs van Bitcoin van 2 naar 20 duizend euro steeg was Bitcoin nieuws enorm populair. Toen in het voorjaar de prijs weer terug naar de originele waarde zakte was het een tijdje rustig maar nu is de prijs van Bitcoin weer op een all time high. Met een hoge prijs komt natuurlijk ook weer veel Bitcoin nieuws.

Wat is Bitcoin precies

Bitcoin werd in 2008 uitgevonden door een mysterieuze anonieme groep of persoon genaamd Satoshi. Bitcoin is een digitaal anoniem betaalmiddel. Dankzij de anonieme aard van de technologie achter Bitcoin werd de crypto valuta snel populair om anoniem dingen te kopen op het internet. Bitcoin werkt op het principe van de blockchain. Dus iedereen heeft toegang tot de kennis waar de alle Bitcoin zich bevinden en niemand kan de prijs manipuleren.

https://cryptobenelux.com/bitcoin-nieuws/