i2D
Image default
Marketing

Waarom hebben we het automatisch over linkbuilding bij SEO?

Iedere onderneming die met zijn website inzet op zoekmachine optimalisatie, zal ongetwijfeld wel eens gehoord hebben over het optimaliseren van je website op het gebied van techniek, content en Autoriteit. Ieder online marketing bureau heeft het over deze factoren en dat is ook juist. Dat zijn de pijlers die tot op heden nog altijd de belangrijkste pijlers zijn. Maar wat is dan linkbuilding en waarom hang dit vast aan een goede SEO strategie? We vertellen er graag meer over!

Wat is linkbuilding?

Met linkbuilding versterk je de autoriteit van je website en dit is hard nodig wil je hoger in Google komen met je website. Je kan namelijk je techniek en je content heel de tijd optimaliseren ‘wat ook heel belangrijk is’, maar je bereikt geen betere posities als je geen goede autoriteit hebt.

Linkbuilding is eigenlijk niets meer dan links verzamelen van andere websites naar jouw website. Wij noemen dit de virtuele mond tot mond reclame van je website. Wel is het zo dat hier veel varianten van zijn. Je kan blogs schrijven en die naar je website verwijzen, op startpagina’s een link plaatsen of link ruil vragen bij een ander bedrijf. Het klinkt allemaal heel makkelijk en toch is het verstandiger om dit uit te besteden aan een zoekmachine optimalisatie bureau.

Waarom linkbuilding uit besteden aan een zoekmachine optimalisatie bureau?

Met linkbuilding kan je veel mooie posities in Google bereiken, alleen als je het op een verkeerde manier toepast; zorgt het alleen maar voor strafpunten.

Een zoekmachine optimalisatie bureau is een bureau dat zich alleen maar focust op de organische (niet betaalde) resultaten in Google. Zij zijn continu op de hoogte wat er belangrijk is en zoals dat veranderd bij SEO veranderd dat ook bij linkbuilding. Je ziet dat Google steeds meer waarde hecht aan kwalitatieve content en dat wordt beloond. Dus besteed je het uit dan ga je merken dat je met minder inzet veel meer resultaat bereikt. Daarnaast word je ook niet zomaar gestraft door Google aangezien deze online marketing bedrijven echt wel weten waar ze mee bezig zijn.

Waarom wordt er automatisch over linkbuilding gesproken bij SEO?

Je zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat iedereen nu de waarde van online vindbaarheid wel ziet. Dat betekent dus ook meer concurrentie en waar je vroeger nog weg kon komen met sterke content en een goede technische website, ga je het daar niet meer mee redden. Daarom zie je tegenwoordig dat linkbuilding altijd wordt toegepast bij het optimaliseren van de SEO.

https://allinone-media.nl/