i2D
Image default
Financieel

Handelen op Binance met een Binance bot

Binance is een crypto currency uitwisseling waar je kunt handelen in crypto munten. De bijzonderheden van Binance zijn dat Bitcoin vorken sneller omarmen dan alle andere uitwisselingen. Binance is in veel landen over de hele wereld actief en een zeer belangrijk voordeel van de Binance exchange zijn de zeer lage kosten in vergelijking met andere beurzen in de crypto-ruimte, en hebben daardoor een zeer groot gebruikersvolume. Dat al heeft Binance tot een van de meest lucratieve uitwisselingen voor crypto currencies gemaakt.

Wat is een Binance bot?

Vanwege de hoge volatiliteit van de cryptomarkt vinden sommige handelaren het lastig om de constante marktschommelingen in de gaten te houden. Om toch in te kunnen spelen op deze snelle veranderingen hebben handelaren en crypto-enthousiastelingen de methode van algoritmische handel geïntroduceerd. Dit wordt ook wel handelsbots of crypto trading bots genoemd.

Wat is het verschil tussen een crypto trading bot en een Binance bot?

Als gevolg van de constante groei van de crypto currencies, worden er voortdurend verschillende technieken ontwikkeld. Daardoor ontstaan er ook andere strategieën ​​voor het ontwikkelen van verschillende algoritmen in de handel. De handelsbots worden geschreven met verschillende algoritmen, die een bepaald doel dienen. Sommige handelsbots zijn gebouwd om te functioneren op meerdere uitwisselingsplatforms, met verschillende strategieën. Daarnaast zijn er trading bots die specifiek gebouwd voor de Binance-uitwisseling. Handelsbots waarmee je op de Binance exchange kunt handelen heten Binance bots.

Wat is het nut van een Binance bot?

Een Binance bot is bijzonder nuttig om 24 uur per dag en 7 dagen per week de markt te kunnen volgen en te analyseren. De handelsbot heeft toegang tot jouw persoonlijke account en financiële middelen en kan transacties doen op basis van vooraf ingegeven voorkeuren en limieten. Doordat de bot functioneert op basis van een algoritme zal hij een hoger niveau van consistentie kunnen bereiken in het uitvoeren van een handelsstrategie dan mensen zouden kunnen. Bovendien kan de bot 24 uur per dag actief zijn, een waardevolle eigenschap bij het handelen op een markt die niet sluit. Een bot is dus uitermate geschikt om tijdrovende elementen van het handelsproces over te nemen.

 

Handelen zonder emotie met een Binancebot

Menselijke emoties vormen de grote struikelblokken in het handelen in crypto currency. Mensen zijn snel afgeleid, gaan twijfelen of raken gefrustreerd, en maken daardoor fouten of nemen onverstandige beslissingen. Het gebeurt regelmatig dat je het gevoel hebt dat als je niet meteen handelt er een kans aan je neus voorbij gaat. Natuurlijk zijn er ook voorbeelden dat op je intuïtie afgaan goed kan uitpakken, maar het kan evengoed ook in je nadeel werken. Omdat een bot wordt gestuurd door wiskundige formules, zal zijn manier van handelen niet beïnvloed worden door menselijke emoties. De bot zal ten allen een gecalculeerde beslissing nemen.

 

Waar vind ik een Binance bot?

Je kunt een open source bot gebruiken of een bot waar je voor moet betalen. De open source bots hebben als nadeel dat enige kennis van programmeren noodzakelijk is. Je kunt ook bij diverse aanbieders een abonnement afsluiten voor het gebruik van een bot. Je kunt dan uit verschillende pakketten kiezen en je bot instellen naar je eigen voorkeuren. En dat is wel zo makkelijk.