i2D
Image default
Financieel

Alles over de Opleiding Schuldhulpverlener

Wil je graag aan de slag als schuldhulpverlener? Of verricht je al werkzaamheden als schuldhulpverlener en wil je je nog meer verdiepen in het vak?  Dan kun je je inschrijven voor de Opleiding Schuldhulpverlener. Op die manier ontwikkel je je verder in het vakgebied, of ga je bekwaam aan de slag als schuldhulpverlener. 

Wanneer iemand in de financiële problemen verkeert, kan daar een schuldhulpverlener aan te pas komen. Een schuldhulpverlener treedt op als bemiddelaar tussen schuldenaar en schuldeiser. Het doel is om tot een oplossing te komen voor de schuldsituatie van de cliënt en hem of haar weer zelfredzaam te maken. In het specifiek gaat het hierbij om schulden die de cliënt niet binnen drie jaar kan afbetalen. 

Wil je schuldhulpverlener worden?

Volg dan de Opleiding Schuldhulpverlener. Deze opleiding wordt zowel klassikaal als digitaal aangeboden. Op het moment dat je een van deze opleidingen met succes afrondt, ben je er zeker van dat je goed opgeleid aan het werk gaat binnen de financiële sector. 

Opleiding schuldhulpverlener

Met de Opleiding Schuldhulpverlener leer je binnen een paar dagen wat er allemaal komt kijken in het werk van een schuldhulpverlener. De dagen bestaan uit verschillende huiswerk- en voorbereidingsopdrachten. Je wordt meegenomen in de dagelijkse praktijk. Deze opleiding is bedoeld voor beginnende schuldhulpverleners of ervaren hulpverleners die zich nog meer willen verdiepen in het vak. 

Tijdens de opleiding maak je in het begin kennis met de cliënt en je leert de situatie in kaart te brengen. Vervolgens werk je aan een oplossing. De opleiding bestaat uit animaties, intervisie, rollenspellen en spelvormen. Ook maak je reflectieopdrachten, zodat je reflecteert op je eigen gedrag en het effect daarvan. 

e-Learning Schuldhulpverlener 

Naast de praktijkpleiding bestaat er ook een e-Learning. De e-Learning Schuldhulpverlener voorziet je van alle basiskennis die je nodig hebt om aan de slag te gaan als schuldhulpverlener. Deze opleiding vindt volledig online plaats, zodat je in je eigen tempo studeert. De e-learning is bedoeld voor zowel de ervaren schuldhulpverlener als net beginnende schulpverleners. 

Je leert gedurende deze opleiding meer over de wetgeving en wat jouw rol als schuldhulpverlener precies inhoudt. Ook worden de verantwoordelijkheden behandeld die je draagt tijdens het werk. Heb je deze e-learning met succes afgerond? Dan ben je in staat om zelfstandig het werk van een schuldhulpverlener uit te voeren. 

Wil je ook graag aan de slag als schuldhulpverlener of wil je je simpelweg meer verdiepen hierin? Schrijf je in voor de Opleiding Schuldhulpverlener!

http://financielezorg.hoffelijk.nl