i2D
Image default
Sport

Een hometrainer aanschaffen – waar op letten?

Fiets je graag, wil je wat kilo’s kwijt maar heb je geen zin om op pad te gaan als het koud en nat is? Ben je ook niet zo’n fan van de sportschool? Overweeg dan om een hometrainer aan te schaffen. Met een hometrainer kun je thuis snel een eenvoudig trainen. Dit kun je doen om fit te blijven tijdens de koudere dagen maar ook in de strijd tegen de kilo’s. De hometrainer is een fitnessapparaat wat je het meest bij mensen thuis zult vinden. Vandaar ook de benaming “hometrainer”. Wie een hometrainer wil aanschaffen komt er vaak achter dat er veel opties en eigenschappen zijn waar je uit kunt kiezen. Maar waar moet je nou echt op letten?

Belangrijke eigenschappen van een hometrainer

Een hometrainer heeft een aantal belangrijke eigenschappen waar je op moet letten. Een hometrainer heeft veel eigenschappen maar er zijn er maar drie echt belangrijk. Het eerste is het gewicht van het vliegwiel. De trapbeweging die je maakt op de hometrainer drijft een zwaar vliegwiel aan. Hoe zwaarder dit vliegwiel, hoe soepeler de trapbeweging aanvoelt. Een te licht vliegwiel fietst simpelweg niet lekker en als een hometrainer niet lekker fietst dan ben je minder snel geneigd te gaan trainen.

De verstelbaarheid

Het tweede waar je op moet letten is de mate van verstelbaarheid. Om fysieke klachten te voorkomen is het belangrijk dat de hometrainer perfect is afgesteld op je lichaamsverhouding. De meest belangrijk aspecten zijn je lichaamslengte, de lengte van je benen en je armen. De verstelbaarheid van een hometrainer kan nog wel eens verschillen. Sommige hometrainer zijn niet verstelbaar, anderen in beperkte maten en anderen weer zeer verstelbaar. Zorg ervoor dat je in ieder geval een hometrainer koopt met een verstelbaar stuur en zadel.

Het remsysteem

Het vliegwiel wat je aandrijft met het trappen bevat een remsysteem. Dit remsysteem oefent weerstand uit op het vliegwiel. Dit remsysteem wordt gebruikt om het weerstandsniveau te kunnen gebruiken. Wanneer je fietst wil je natuurlijk niet continu op dezelfde lage weerstand blijven fietsen. Er zijn verschillende soorten remsystemen die verschillen in twee opzichten. De mate van onderhoud dat het systeem vereist en het geluid dat het systeem maakt. Een viltsysteem is vaak het goedkoopst maar vereist ook onderhoud en maakt veel geluid. Een elektromagnetisch remsysteem is duurder maar deze vereist geen onderhoud, maakt minder geluid en is accurater.

Kortom, ga je een hometrainer aanschaffen. Let dan vooral op deze drie eigenschappen. Wil je uitgebreidere informatie over hometrainer en welke goed bij jou passen? Kijk dan op fitnesstoestelkopen.nl voor uitgebreide productvergelijking.

https://fitnesstoestelkopen.nl/