i2D
Image default
Eten en drinken

Afvallen in de sauna

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: gewicht verliezen terwijl je heerlijk een aantal uurtjes ontspant in de sauna. Is dit een fabeltje of kan dit echt? Het simpele, korte antwoord is nee, niet alleen door middel van saunabezoek! Je verliest namelijk enkel vocht, wat vervangen moet worden zodat je lichaam niet uitdroogt. Hydratatie heb je juist nodig als je gewicht wilt verliezen. Toch kan frequent saunabezoek bijdragen aan een betere doorbloeding. Dit is helemaal lekker nadat je intensief hebt gesport. Je gewrichten en spieren krijgen zo de kans om te herstellen. Als je daadwerkelijk kilo’s wilt verliezen, kun je dus beter intensief gaan sporten en op je voeding letten. Uiteraard kun je dit combineren met fijne saunasessies.

Voordelen van saunabezoek

In de sauna calorieën verbranden gaat je in ieder geval niet helpen bij je strijd om de kilo’s. Toch heeft de sauna genoeg voordelen. Een saunabezoek maakt je immuunsysteem sterker, aangezien er witte bloedcellen aangemaakt worden die bescherming bieden tegen bijvoorbeeld infecties. Tevens worden gifstoffen afgevoerd. Intens zweten is namelijk een manier waarop je lichaam toxische stoffen afvoert. Daarnaast activeer je de talgklier op je hoofdhuid terwijl je geniet van je uurtjes in de sauna. Die talgklier maakt stoffen aan die je haar hydrateren. Ook kan een sauna effectief zijn als je chronische pijn hebt bijvoorbeeld. Dit moet dan wel in overleg met je arts. Natuurlijk mogen we de positieve effecten voor je cholesterol en je hart niet vergeten! Er kleven dus ontzettend veel pluspunten aan dat saunabezoekje.

Meer dan alleen de sauna

Hoeveel je per saunabezoek kwijt kunt raken aan calorieën, hangt natuurlijk af van je gewicht en postuur. Ook dien je, naast je BMI, te letten op de temperatuur en de tijd die je doorbrengt in de sauna. Er spelen dus een aantal factoren mee. In de sauna calorieën verbranden is dus mogelijk, maar om echt flink af te vallen zul je dit gericht en intensief moeten aanpakken. Kies een sport die je leuk vindt en langere tijd kunt volhouden en probeer gezonde keuzes te maken wat voeding betreft. Het geeft alleen maar meer voldoening als je die intensieve sportsessie kunt eindigen in de sauna.

https://24taste.nl/afvallen-in-de-sauna/