i2D
Image default
MKB

De meerwaarde van kwalitatieve sportprijzen voor jouw toernooi

Een sporttoernooi organiseren betekent dat er heel wat op je afkomt. Helemaal wanneer dit bijvoorbeeld de eerste keer is wanneer je een dergelijk evenement organiseert. Je moet een wedstrijdschema opstellen, catering regelen, de inschrijvingen van de atleten. En natuurlijk de sportprijzen! De sportprijzen die je gaat uitreiken zeggen veel over de beleving en de uitstraling van je toernooi.

De reden dat je belangrijke sportprijzen onthoudt

Iedereen kent de kampioensschaal van de eredivisie wel. Ook de in Nederland minder bekende Stanley cup van ijshockey zal menig fan herkennen. Waarom zijn deze sportprijzen zo bekend? Dat heeft vooral te maken met de populariteit van de sport en de exclusiviteit van de sportprijzen. Je kunt medailles bestellen die een exacte kopie zijn van de prestigieuze medailles die op de Olympische Spelen worden uitgereikt.  

Een sportprijs is ook meer dan alleen een voorwerp. Het is de belichaming van de emotie die bij competitieve sporten komt kijken een teken van het bereiken van het doel waar een atleet al maanden of zelfs jaren naartoe traint. Veel sporters stellen hun prijzen dan ook trots tentoon in een vitrine, thuis of op de sportclub. En hoe mooier of exclusiever de prijs, des te liever je die prijs natuurlijk tentoonstelt! Zo wordt de prijs door meer mensen gezien en die exposure zorgt ervoor dat een bepaald soort sportprijs populair wordt.

Stel je eigen medailles of sportbekers samen

Bij veel aanbieders is het tegenwoordig mogelijk om medailles online te bestellen. Het grote voordeel daarvan is dat je zelf veel kunt beslissen over hoe je sportprijzen eruit komt te zien. Je kunt een medaille kopen met een eigen afbeelding erop of een inspirerende boodschap voor de winnaar. Ook de grootte van de sportprijs kun je zelf bepalen, of dat nu om een medaille, een sportbeker of een glazen trofee gaat.