i2D
Image default
Mode en Kleding

Heb jij ook zo’n last van een koude nek in de winter?

Als je, zoals de titel al zegt, ook last hebt van koude wind in je nek in de winter dan ben je niet de enige! Net als jij zijn er honderden andere mensen die elk jaar weer de rillingen over hun rug hebben lopen van een gure wind die langs je nek naar binnen kruipt.

Eigenlijk is dat jammer want het is zo makkelijk te veranderen!

Nu vraag je je vast af “hoe kan ik dit voorkomen”? Om je hier antwoord op te geven heb ik dit artikel geschreven.

Het simpelste wat je kunt doen om die wind uit je nek te houden is het aanschaffen van een winterjas met bontkraag. Hoe en waarom dit zo goed werkt ga je hier in dit artikel allemaal lezen!

Ook erg leuk is de huidige wintermode trend, de jassen met bontkraag voor dames zijn namelijk helemaal hot dit jaar!

Mocht je nou niet van het vrouwelijke geslacht zijn hoef je je ook geen zorgen te maken. De wintermode voor mannen schrijft ook dat de herenjassen met bontkraag dit jaar weer helemaal in de mode is!

Hoe komt het dan zo een simpel bontje eigenlijk zo goed werkt?

Om dit goed uit te kunnen leggen moet ik eerst een klein beetje uitwijken naar de oorspronkelijke eigenaren van bont, namelijk de dieren.

Als je kijkt naar hoe de dieren die in koude omstandigheden leven hun vacht gebruiken om warm te blijven is het eigenlijk logisch dat het ook goed voor onze nek werkt.

Door de vele kleine haren word de koude buitenlucht langzaam weg gefilterd waardoor er nog maar een fractie van de kou over is wanneer het eenmaal bij het lichaam komt.

Daarnaast word de koude lucht ook nog een gemengd met warme omdat de haren van de bont, door tegen elkaar te wrijven bij elke beweging, ook nog een warmte opwekken.

Dit werkt op precies dezelfde manier met een bontkraag. Buiten dat het de ruimte tussen je nek en je kraag verkleint word de koude lucht die er lang weet te glippen dus ook nog eens gefilterd en verwarmt voor het langs je nek en over je rug naar binnen loopt!

Door dus goed op onze verre voorouders te letten hebben we bont ook in onze huidige winterjassen verwerkt om onszelf op deze manier een stuk beter warm te houden.

Maar buiten dat het goed werkt staat het natuurlijk ook nog een prachtig!

Want laten we eerlijk wezen.. het is natuurlijk het allerbelangrijkste dat je een jas aantrekt die gewoon mooi staat!

Gelukkig zijn de bontkragen (van zowel echt bont als imitatiebont) net als de voorgaande jaren deze winter weer helemaal in de mode. Als je alles wat ik hierboven heb geschreven goed hebt gelezen is het natuurlijk niet moeilijk om te begrijpen hoe dit, ook dit jaar, komt.

Maar mocht het zo zijn dat je nog twijfels hebt over deze jassen en de huidige mode raad ik je aan om gewoon via het internet eens opzoek te gaan naar modeblogs waar word geschreven over de huidige wintertrends, ook die zullen bevestigen dat de winterjas met bontkraag nog helemaal hip is!

Waar bestel je nou zo’n hippe modieuze winterjas?

Zodra het winterseizoen weer begint zal je zien dat in, bijna, alle kledingwinkels de winterjassen weer tevoorschijn worden gehaald. Omdat deze winkels altijd de laatste mode volgen hangen de jassen met bontkraag hier dan ook gegarandeerd tussen!

Ook via internet is er een groot aanbod beschikbaar. Het voordeel van het internet is is dat je niet perse hoeft te wachten tot het seizoen begint!

Vaak is het zo dat wanneer je een winterjas buiten de winter om koop deze een stuk voordeliger is. Doe hier dus je voordeel mee!

Veel succes met het vinden van een mooie jas met bontkraag!