i2D
Image default
Mode en Kleding

5 tips om jezelf warm te houden in de winter

De winter is in volle gang en daarmee komt de uitdaging om jezelf warm te houden. Terwijl je de verwarming hoger kunt zetten, kan dit leiden tot hogere stookkosten. Daarom is het handig om te weten wat je lichaam nodig heeft om warm te blijven tijdens de koude maanden. Hier zijn vijf waardevolle tips om jezelf warm te houden in de winter.

Houd je hoofd warm!

Je lichaam verliest maar liefst 20% van zijn warmte via je hoofd. Het dragen van een muts binnenshuis kan de oplossing zijn om deze warmteverlies te minimaliseren. Je kunt er eenvoudig zelf een breien of twee lapjes aan elkaar naaien. Het warm houden van je hoofd is een slimme zet, want het zorgt ervoor dat je lichaam ook de andere delen begint te verwarmen.

Vergeet je borstkas niet!

Je borstkas warm houden is echt nodig. Overweeg om een hemd te dragen, bij voorkeur van wol. Hoewel wol soms kan kriebelen, is het een goede keuze omdat het je borstkas lekker warm houdt. Moderne hemden zijn niet meer zo oncomfortabel als vroeger, dus je kunt er gemakkelijk een onder je nette pak dragen. Bovendien zullen je nieren je dankbaar zijn voor deze extra isolatie.

Investeer in warme sokken

Warm blijven begint bij je voeten. Draag daarom warme sokken om je niermeridiaan te ondersteunen. De niermeridiaan speelt een cruciale rol in je levensenergie. Deze meridiaan begint bij je voeten en eindigt onder je sleutelbeenbotten. Het dragen van warme sokken helpt niet alleen om je voeten warm te houden, maar ondersteunt ook je niermeridiaan.

Koop een warmtedeken

Een andere slimme investering om jezelf warm te houden in de winter is het gebruik van een Qnuss warmtekleed. Deze dekens stralen zachte, diepgaande warmte uit die je lichaam direct verwarmt, waardoor ze een ideale keuze zijn om ’s nachts warm en comfortabel te blijven. Een infrarood warmtedeken kan zelfs spierspanning verminderen en de bloedcirculatie verbeteren. Hoe fijn is dat?

Laagjes werken het beste

Draag kleding in lagen over elkaar. Je lichaam houdt van deze gelaagdheid, omdat het de warmte beter vasthoudt. Het dragen van meerdere lagen helpt je om langer warm te blijven, zelfs tijdens de koudste dagen van de winter. Door deze vijf tips op te volgen, kun je jezelf warm houden zonder de thermostaat omhoog te draaien en de stookkosten te laten stijgen.