i2D
Image default
Mode en Kleding

Backpack uitzoeken in 3 stappen

Backpack uitzoeken in 3 stappen

Ben jij van plan te gaan backpacken, dan is een goede tas natuurlijk onmisbaar! Waar je tijdens een zonvakantie prima uit de voeten kunt om in een rains weekendtas je kleding mee te nemen, is dit natuurlijk tijdens een reis door de bossen absoluut geen optie. De keuze voor de juiste backpack is dus wel degelijk van belang. Wanneer je voor de eerste keer op reis gaat, dan kan het ontzettend lastig zijn om een geschikte tas te vinden. Je leest en hoort natuurlijk van iedereen verschillende verhalen, dus welke keuze je uiteindelijk moet maken, kan een best lastige keuze zijn. Mede daarom hebben wij een aantal tips voor je, zodat jij in 3 stappen een geschikte backpack kunt uitzoeken.

Formaat

Een belangrijke vraag die jij jezelf moet stellen tijdens de aanschaf van een backpack, is hoe groot deze moet zijn. Je vindt ze namelijk in verschillende formaten, die afhankelijk van je bestemming en ook de duur van je reis geschikt voor je kunnen zijn. Het gemiddelde formaat backpack wat doorgaans wordt gekozen, dat is tussen de 70 en 80 liter. Deze tassen zijn geschikt voor zowel warme als koude landen, zodat je ook een aantal dikke truien en lange broeken mee kunt nemen. Uiteraard is het bij het uitzoeken van een geschikte backpack net iets anders dan wanneer je een nieuwe leren ted baker tas zwart voor je werk zoekt. Dus twijfel je, dan is het verstandig naar een speciaalzaak toe te gaan, zodat je ze kunnen helpen met de juiste keuze.

Prijs

De prijzen van een goede tas kunnen nogal uiteenlopen, dat geldt voor zowel een normale cowboybag als mede voor een backpack. Een goede backpack is niet goedkoop, maar je zult merken, dat wanneer je kiest voor kwaliteit, je hier absoluut veel profijt van zult hebben. Aangezien je deze tas toch gemiddeld dagelijks tussen de 4 en 6 uur draagt, is goed comfort natuurlijk essentieel. 

Comfort

Prijs en comfort is eigenlijk in één ademteug te noemen. Kies je voor een goedkope backpack, dan is de kans vrij groot dat je hier na enkele uren dragen enorme spijt van krijgt. Een goedkope backpack geniet doorgaans niet het comfort die een hogere kwaliteit tas wel heeft. Het is bij een goede backpack vooral belangrijk dat je banden goede ondersteuning bieden en zijn voorzien van de juiste voering. Is dit niet het geval, dan heb je kans dat het gaat schuren, met irritaties tot gevolg.