i2D
Image default
Horeca

Goed servies is belangrijk in de horeca

Uiteten gaan is een beleving van het uitkiezen van een restaurant tot het serveren van het toetje. Een goed restaurant speelt in op de ervaring wat zij aan de gasten willen meegeven. Wellicht heeft het restaurant een thema en is dat thema terug te zien in de decoratie van het restaurant, maar ook bij het soort eten dat geserveerd wordt. Bij het inspelen op de verwachtingen van een klant en er een soort beleving aan te koppelen kan je als restaurant erg ver komen als het gaat om klant tevredenheid. Ook het soort servies kan hier een belangrijke rol bij spelen. 

 

In dit artikel leggen we uit waarom goed servies belangrijk is voor in de horeca en wat voor servies er allemaal is. 

Waarom belangrijk?

Zoals we in de inleiding hadden beschreven draait het om een ervaring en beleving als je naar een nieuw restaurant gaat. Naast de decoratie en de omgeving van het restaurant is het eten de belangrijkste factor. Ongeacht het soort restaurant chique of niet de presentatie van het eten hoort goed te zijn. Het soort servies wat op tafel ligt kan mee spelen bij de presentatie van het eten. Wordt het eten op een oud lelijk bord gelegd, of op een simpel wit bord of juist op een donker bord? Alle vormen van presentatie zullen een andere ervaring geven bij de gast. Ook het horeca servies van borden, lepels, kommetjes, glazen en bekers kunnen bijdragen aan de totale ervaring. Kijk maar eens naar het servies van het bekende merk Blond Amsterdam. Door de vrolijke tekeningen op het servies krijg je al zin om te eten en drinken. Zo een gevoel wil je ook in je eigen restaurant creëren. 

Verschillende soorten servies

Voor het maken van servies worden er verschillende soorten materialen gebruikt. Hieronder lichten we deze materialen toe. 

 

Bone China

Wellicht heb je nog niet eerder gehoord van Bone China materiaal. Bone China wordt ook wel beenderporselein genoemd. Het is gemaakt van hoge kwaliteit porselein en wordt op een speciale manier bewerkt. Hierdoor is Bone China servies van zeer goede kwaliteit. Tevens hangt er ook een hoger prijskaartje aan vast. 

 

Keramisch

Keramiek wordt gemaakt van klei, aardewerk en porselein en is daarom zeer sterk materiaal. Van keramiek kan van alles gemaakt worden. Ook keramisch servies is zeer geschikt voor de horeca. 

 

Porselein

In de horeca wordt vaak gebruik gemaakt van porseleinen servies. Porselein is sterk materiaal en kan daardoor wel tegen een stootje. Het heeft een chique uitstraling en het servies is vaak ook niet al te zwaar. Daarom is het zeer geschikt voor de horeca. 

 

Aardewerk 

Servies van aardewerk wordt al decennia gemaakt. Het is verkrijgbaar in alle vormen, maten en kleuren. Wel is het servies van aardewerk een stuk zwaarder dan porselein, maar hierdoor is het ook steviger en kan het wel tegen een stootje. 

Goed glaswerk mag niet ontbreken

Naast een goed servies hoort ook goed glaswerk. Horeca glaswerk is vaak net wat steviger dan het glaswerk dat je als particulier koopt. Het is belangrijk dat een glas namelijk niet snel kapot gaat of beschadigd raakt in de vaatwasser. De meeste restaurants kiezen voor simpel glaswerk. Maar als je wat aan de ervaring wil toevoegen dan kan je ook uitpakken met het glaswerk door geen standaard glazen aan het bieden. 

 

https://www.apssupply.nl/tabletop/serviezen/