i2D
Image default
Kinderen

Hoe zorg je ervoor dat je kind beter slaapt

Kinderen en slapen, het is niet altijd makkelijk. In veel gevallen willen kinderen al niet eens naar bed, en dan zijn er ook regelmatig kinderen die heel slecht slapen. Voor de kinderen maar ook voor de ouders is dit erg vervelend. Daarom hebben wij een aantal praktische tips op een rijtje gezet die jou en je kind hiermee kunnen helpen. 

Vaste bedtijd

Voor kinderen is het belangrijk dat zij weten waar zij aan toe zijn. Een goede manier om beter te slapen is dan ook om een vaste bedtijd af te spreken. Met een vast ritme weet je namelijk precies waar je aan toe bent. Daarnaast is het ook handig zodat zij precies weten wat er moet gebeuren als het bedtijd is en er geen discussies ontstaan. 

Lezen voor het slapen

Een andere goede tip voor kinderen is lezen voor het slapen. Naast dat het goed is om beter in slaap te komen, is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Met een simpel boekje kun je dan ook al een hoop oplossen!

Kijk eens naar de hulpmiddelen

Voor sommige kinderen is het gewoon ontzettend lastig om goed in slaap te vallen en liggen zij soms lange tijd wakker. Voor het is het goed om eens te kijken naar handige hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld verzwaringsdeken of bijtketting. Deze hulpmiddelen komen voor veel kinderen goed van pas en zorgen dan ook voor een betere nachtrust. Op internet kun je allerlei verschillende hulpmiddelen vinden. Misschien dat hiermee niet het hele probleem wordt opgelost, maar het kan zeker helpen!

Hopelijk heb je iets aan de tips gehad. Met bovenstaande tips zijn al een hoop kinderen geholpen dus de kans is groot dat ook jouw kind er iets aan heeft. Het is verstandig om een aantal dingen uit te proberen zodat je kunt zien wat het beste werkt.