i2D
Artikel Portaal

Wat zijn wasbare zwemluiers?

Als je graag bewust om wilt gaan met het milieu en liever niet voor wegwerp zwemluiers wilt gaan, zijn wasbare zwemluiers een heel goed alternatief. Dit type luiers kun je nadat je bent wezen zwemmen met je kleine gewoon in de wasmachine doen om weer opnieuw te kunnen gebruiken. Dit kun je als je de juiste maten in huis haalt gewoon tijdens de gehele luierperiode doen. Je weet dan in ieder geval zeker dat je altijd wat in huis hebt als je met je spruit wilt gaan zwemmen, fantastisch toch?! 

 

De zwemluier kan gewoon in de wasmachine

De wasbare zwemluiers kun je in heel veel verschillende soorten en stijlen kopen. Zo’n wasbare zwemluier is een broekje die speciaal ontwikkeld is om je kindje droog te houden tijdens het zwemmen. Nadat je bent wezen zwemmen, gooi je de zwemluier gewoon in de wasmachine en leg je deze vervolgens weer schoon in de kast. Het werkt dus eigenlijk net als een gewone zwembroek of bikini. Het enige verschil is dat een wasbare zwemluier ontwikkeld is om ontlasting tegen te houden.

 

Leuke prints, geen zwembroekje of badpak nodig

Het mooie aan een wasbare zwemluier is dat deze op zichzelf al vaak heel leuk is. Ze hebben een leuke print en daardoor hoeft er meestal geen broekje of eventueel badpak overheen. Zo’n wasbare zwemluier heeft dezelfde eigenschappen als de wegwerpbare versie. Deze nemen geen water op. De plas zal er daardoor wel doorheen gaan, maar de ontlasting wordt wel tegengehouden. Om de wasbare zwemluier nog makkelijker schoon te maken, kun je ook gebruik maken van een inlegvel. Deze kun je verwijderen en weggooien om je zwemluier makkelijk schoon te maken.

 

Een wasbare zwemluier die meegroeit

Als je een zwemluier wilt die mee kan groeit met je kleine, dan zou je kunnen kiezen voor een verstelbare versie. Door middel van drukknoopjes of klittenband is de wasbare zwemluier dan heel makkelijk kleiner of groter te maken. Zo’n wasbare zwemluier kost vaak tussen de €10 en €20 en zijn op heel veel verschillende plekken te koop. Je kunt kiezen uit een leuke print op de zwemluier en ze zijn ook in allerlei verschillende fleurige kleurtjes te koop. Door met wasbare zwemluiers te werken, heb je altijd wat in huis als je spontaan bedenkt te gaan zwemmen. Op wasbarezwemluiers.nl en bumsies.nl vind je een aantal hele leuke zwemluiers die gebruikt kunnen worden voor kinder van 5 tot ongeveer 15 kilo. Deze luiers zijn eenvoudig te verstellen met de drukknoopjes op de voorkant. 

https://wasbarezwemluiers.nl/

Comments are closed.