i2D
Image default
Kinderen

Wasbare luiers, dé nieuwe trend van 2020?

Ben jij al verliefd geworden op de wasbare luiers van Bumsies.nl? Veel mensen die voor het ‘eerst’ horen over wasbare luiers, denken gelijk aan de ouderswetse luiers van vroeger. Jammer, want het is zoveel beter en makkelijker geworden om wasbare luiers te gebruiken voor je kindje.

Er zijn tal van verschillende systemen te koop, prachtige printjes en voor elke moeder wat wils. Hou je van het gemak van de wegwerpluiers? Dan kun je het beste kiezen voor de all in one luiers van Bumsies. Deze zijn helemaal compleet met inlegger en kunnen in z’n geheel in de wasmachine worden gewassen. Je gooit ze alleen niet in de prullenbak maar in de wasmachine. Wil je kosten besparen? Ga dan voor de meest voordelige optie; de pocketluiers. Deze kunnen worden voorzien van inleggers welke in de pocket geschoven kunnen worden. Ben je op zoek naar een systeem 

Beter voor het milieu

Dit is een van de belangrijkste redenen voor mensen om te kiezen voor wasbare luiers. Het is immers veel beter voor het milieu. Het duurt jaren voordat wegwerpluiers zijn afgebroken in het milieu. Deze luiers zorgen voor bergen afval terwijl de wasbare luiers telkens kunnen worden hergebruikt. Natuurlijk moet je de wasmachine extra laten draaien en zul je meer water gaan verbruiken maar dat staat in schraal contrast bij het afval wat je achterlaat bij wegwerpluiers. Dan hebben we het nog niet eens over de schadelijke stoffen die wegwerpluiers kunnen bevatten en de massale productie die bij wegwerpluiers komt kijken. Een beter milieu, dat willen we toch allemaal? 

Wasbare luiers ook beter voor je portomonnee

Naast het milieuaspect, zijn wasbare luiers ook een stuk voordeliger dan wegwerpluiers. Hoewel de aanschafprijs hoger ligt dan bij wegwerpluiers, kun je de luiers tijdens de hele luierperiode van een kind gebruiken. Als je er zuinig mee bent kun je ze zelfs nog gebruiken bij een 2e of 3e kindje. Zo ben je aan het einde van de luierperiode een stuk voordeliger uit dan bij wegwerpluiers. 

 

Wist je dat.. wasbare luiers veel beter zijn voor je kindje? 

 

Ja, ze zijn veel beter voor de huid van je kindje. Heeft je kindje last van rode billetjes bij wegwerpluiers? Ga dan snel over naar de wasbare luiers van Bumsies. In wegwerpluiers zitten namelijk bepaalde stofjes die ervoor zorgen dat urine wordt omgezet naar een soort gel. De huid van je baby kan hier op reageren. Bij wasbare luiers is dit niet het geval. Er wordt meestal gebruik gemaakt van katoen of charcoal en dat zijn natuurlijke producten. Hierdoor is de kans op een allergische reactie een stuk kleiner. 

 

Wil je meer weten over de verschillende systemen en het gebruik van herbruikbare luiers? Ga dan naar Bumsies.nl. 

https://bumsies.nl/