i2D
Image default
Dienstverlening

Alles wat je moet weten over C#

Van alle programmeertalen is C# misschien wel een van de beste. Deze taal met meerdere paradigma’s is veelzijdig, redelijk gemakkelijk te leren en objectgericht. Met zoveel verschillende programmeertalen om uit te kiezen, hebben we een overzicht gemaakt van de mogelijkheden van deze moderne programmeertaal om je te helpen bij het maken van een goede keuze voor je nieuwe project.

WAT IS C#?

C# is een moderne programmeertaal voor algemene doeleinden die kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan taken en doelstellingen uit te voeren die zich uitstrekken over verschillende functies. C# wordt voornamelijk gebruikt op het Windows .NET-framework, hoewel het ook kan worden toegepast op een open source-platform. Deze zeer veelzijdige programmeertaal is een objectgeoriënteerde programmeertaal (OOP)  en vrij nieuw in het speelveld, maar toch al een betrouwbare publiekstrekker.

GESCHIEDENIS EN HERKENNING

In vergelijking met oude talen zoals Python en PHP, is C# met bijna twintig jaar een jonge toevoeging aan de programmeer familie. De taal is ontwikkeld in het jaar 2000 door Anders Hejlsberg van Microsoft, een Deense software-engineer met een geschiedenis voor populaire creaties. Anders heeft meegewerkt aan de creatie van een handvol betrouwbare programmeertools en talen, waaronder Microsoft’s TypeScript en Delphi, een geschikte vervanger voor Turbo Pascal.
Vanaf februari 2019 stond C# op de vierde plaats van de PYPL PopularitY of Programming Language Index, direct achter Java en JavaScript. De gegevens die worden gebruikt om deze index samen te stellen, zijn gebaseerd op hoe vaak mensen zoeken naar een tutorial over verschillende programmeertalen in Google.
In de afgelopen jaren is C# ook consistent verschenen in de top tien van programmeertalen in de TIOBE Index, een rapport dat zijn gegevens haalt uit een compilatie van populaire zoekmachines, waaronder Google, YouTube en Bing.

COOL

In het begin heette C # oorspronkelijk COOL, een slim acroniem dat stond voor “C-like Object Oriented Language.” Helaas kon Microsoft de grappige naam niet vasthouden om redenen die te maken hadden met het merkenrecht.
C# is oorspronkelijk ontworpen om te wedijveren met Java. Te oordelen naar de snelle stijging van de populariteit en de positieve reacties van zowel nieuwe als ervaren ontwikkelaars, is het veilig om te zeggen dat het doel is bereikt.

WAAR IS C# VOOR?

Binnen het bereik van beginners en ervaren ontwikkelaars, kan C# worden gebruikt door mensen met een breed en divers scala aan vaardigheidsniveaus. Om C# te leren, is het het beste dat je op zijn minst een basiskennis hebt van het schrijven van code, zelfs als je je eerste programma of applicatie nog moet bouwen.
De leercurve voor C# is relatief laag in vergelijking met complexere talen zoals Java, hoewel het niet zo eenvoudig te leren is als Python, de ultieme programmeertaal voor degenen die nieuw zijn in het veld.
C# is een uitstekende keuze voor ontwikkelaars met gemiddelde tot gevorderde ervaring met het schrijven van code. Hoewel experts erkennen dat de taal een middelmatige complexiteit is, zijn ze het erover eens dat het vrij eenvoudig is om te begrijpen en erin uit te blinken. Als je eenmaal kennis hebt gemaakt met C# en je de tijd hebt genomen om het onder de knie te krijgen, kun je verwachten dat je snel vooruitgang boekt.
Dit komt door het feit dat C# een taal van hoog niveau is, wat betekent dat het relatief gemakkelijk te lezen en te schrijven is, waardoor het een solide keuze is voor beginners en een handige optie voor experts. Naast leesbaarheid kan C# ook worden gebruikt om complexe taken te automatiseren die veel tijd vergen. Deze programmeertaal is ook statistisch getypeerd, wat betekent dat fouten worden gedetecteerd voordat de applicatie live gaat. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om kleine gebreken in uw code op te sporen die anders bijna onmerkbaar zouden zijn.
Hoewel C# in de handen van allerlei programmeurs goed kan worden gebruikt, bestaat een groot deel van de gebruikersgroep van de taal uit degenen die een voorliefde hebben voor het Microsoft-platform.

WAARVOOR WORDT C# GEBRUIKT?

Net als andere programmeertalen voor algemene doeleinden, kan C# worden gebruikt om een ​​aantal verschillende programma’s en applicaties te maken: mobiele apps, desktop-apps, cloudgebaseerde services, websites, bedrijfssoftware en games. Heel veel spelletjes. Hoewel C# opmerkelijk veelzijdig is, wordt het op drie gebieden het meest gebruikt.

Website-ontwikkeling

C# wordt vaak gebruikt om professionele, dynamische websites op het .NET-platform of open-source software te ontwikkelen. Dus zelfs als u geen fan bent van de Microsoft-architectuur, kunt u nog steeds C# gebruiken om een ​​volledig functionele website te maken. Omdat deze taal objectgeoriënteerd is, wordt deze vaak gebruikt om websites te ontwikkelen die ongelooflijk efficiënt, gemakkelijk schaalbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Windows-applicaties

C# is gemaakt door Microsoft voor Microsoft, dus het is gemakkelijk in te zien waarom het het meest wordt gebruikt voor de ontwikkeling van Windows-desktoptoepassingen. C# toepassingen hebben het Windows .NET-framework nodig om optimaal te kunnen functioneren, dus de sterkste use-case voor deze taal is het ontwikkelen van toepassingen en programma’s die specifiek zijn voor de architectuur van het Microsoft-platform.

Games

Heeft u interesse in het maken van games? C# is misschien wel een van de beste programmeertalen voor gaming. Deze taal wordt veel gebruikt om populaire games zoals Rimworld op de Unity Game Engine te maken.
Voor het geval je het nog niet wist, Unity is verreweg de meest populaire game-engine die beschikbaar is, waarop meer dan een derde van de beste en meest gespeelde games in de branche is gebouwd. C# integreert naadloos met de Unity-engine en kan op vrijwel elk modern mobiel apparaat of console worden gebruikt dankzij platformonafhankelijke technologie zoals Xamarin.
 

VOORDELEN VAN C #

C# biedt zowel nieuwe als ervaren programmeurs een groot aantal verschillende voordelen. We hebben hieronder onze top vijf favoriete voordelen op een rijtje gezet.

C # kan u tijd besparen

Het grootste voordeel is misschien wel hoeveel tijd u kunt besparen door C# te gebruiken in plaats van een andere programmeertaal. Omdat C# statisch getypt en gemakkelijk te lezen is, kunnen gebruikers verwachten dat ze minder tijd besteden aan het doorzoeken van hun scripts op kleine foutjes die de functie van de applicatie verstoren.
C# benadrukt ook eenvoud en efficiëntie, zodat programmeurs minder tijd hoeven te besteden aan het schrijven van gecompliceerde code die herhaaldelijk tijdens het project worden gebruikt. Maak het helemaal af met een uitgebreide geheugenbank en je hebt een tijdbesparende taal die gemakkelijk arbeidsuren kan verminderen en je kan helpen strakke deadlines te halen zonder die derde kop koffie om 2 uur ’s nachts weg te gooien.

Er is een lage leercurve

Naast de tijd die u kunt besparen tijdens projectontwikkeling, zult u ook minder tijd besteden aan het leren van C# in tegenstelling tot de moeilijkere programmeertalen die er zijn. Dankzij zijn eenvoud en gebruiksvriendelijke functies biedt C# een vrij lage leercurve voor beginners.
Deze taal is een geweldige eerste stap in het veld en biedt aspirant-ontwikkelaars een comfortabele manier om vertrouwd te raken met programmeren zonder ontmoedigd en overweldigd te raken.

Het is een schaalbare taal die gemakkelijk te onderhouden is.

C# is een programmeertaal die opmerkelijk schaalbaar en gemakkelijk te onderhouden is. Vanwege de strikte manier waarop statische codes moeten worden geschreven, zijn C# programma’s betrouwbaar consistent, waardoor ze veel gemakkelijker aan te passen en te onderhouden zijn dan programma’s die in andere talen zijn geschreven.
Als u ooit terug moet naar een oud project dat is geschreven in C#, zult u blij zijn te ontdekken dat, hoewel uw processen in de loop der jaren zijn veranderd, uw C# -stapel over de hele linie hetzelfde is gebleven. Er is voor alles een plek en alles staat op zijn plaats.

Er is een grote gemeenschap – erg groot

In de wereld van coderen en programmeren kan het belang van een behulpzame gemeenschap waarop u kunt vertrouwen niet genoeg worden benadrukt. Programmeertalen zijn geen platform of service met een speciale hulplijn of handige IT-ondersteuning. Programmeurs moeten vertrouwen op de steun van anderen in hetzelfde vakgebied die dezelfde wegversperringen en frustraties hebben ervaren.
Een dergelijke gemeenschap van behulpzame programmeer experts is te vinden op StackOverflow. Omdat deze Q & A-site in C# is gebouwd, is het geen verrassing dat C # ontwikkelaars een groot deel van de gemeenschap uitmaken waar je terecht kunt voor vragen, antwoorden, brainstormen of luchten.
Als je liever face-to-face met gelijkgestemde individuen samenwerkt, heeft C# ook een uitgebreide community op Meetup.com, waar leden kunnen deelnemen aan zowel online als IRL-discussies die willekeurig of op een consistente basis zijn gepland.

C# is objectgeoriënteerd

C# is volledig objectgeoriënteerd, wat een zeldzaam kenmerk is voor een programmeertaal. Veel van de meest voorkomende talen bevatten tot op zekere hoogte objectoriëntatie, maar slechts weinigen hebben de omvang van C# bereikt zonder de gunst van de mensen te verliezen.
Er zijn veel verschillende voordelen aan objectgeoriënteerd programmeren (of OOP), zoals efficiëntie en flexibiliteit om er maar een paar te noemen. Sommige ontwikkelaars die niet bekend zijn met OOP, voelen zich misschien een beetje terughoudend om een ​​nieuwe taal te kiezen met zo’n grote nadruk erop, maar maak je geen zorgen: het begrijpen van objectgeoriënteerd programmeren is niet zo moeilijk.

WAAROM JE C # MOET LEREN

Je hebt ongetwijfeld programmeertalen gevonden die hun eigen voordelen bieden, misschien zelfs een paar van dezelfde voordelen van het gebruik van C#. Er zijn vergelijkbare talen, zoals Python, die ook eenvoud en andere voordelen bieden. Waarom zou je ervoor kiezen om C# te leren in plaats van een alternatief?

C # biedt tal van carrièremogelijkheden

Naarmate de ontwikkeling van indiegames blijft toenemen en steeds meer websites worden gebouwd op het ASP.NET-framework, voorspellen experts dat er geen tekort zal zijn aan carrièremogelijkheden voor C# ontwikkelaars. Of u nu websites wilt ontwerpen, desktoptoepassingen wilt bouwen of verslavende games wilt maken, u zult geen moeilijke tijd hebben om de perfecte baan te vinden waarin C# als vereiste voor de functie wordt vermeld.

De toekomst ziet er rooskleurig uit

Met een groeiende interesse in het leren van C# en een fundament diep geworteld in het Microsoft-platform, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor deze specifieke programmeertaal. Vanwege zijn populariteit, veelzijdigheid en bestaande creaties, is het veilig om aan te nemen dat Microsoft voortdurend aandacht zal besteden aan het up-to-date en relevant houden van de taal.

C# is een lieftallige taal

Volgens een recente Stack Overflow-enquête zijn programmeurs het erover eens dat C# een van de meest sympathieke programmeertalen is die tegenwoordig beschikbaar zijn direct achter Python. Dus als je het zat bent om met meer gecompliceerde talen om te gaan, of als je je zorgen maakt over een baan in programmeren, overweeg dan om van pad te wisselen om je te concentreren op C # voor een meer bevredigend proces.

C# Leren

C # kan een moeilijke programmeertaal zijn om je voeten in te dompelen en onder de knie te krijgen. TailorIT heeft het voor gevorderde ontwikkelaars gemakkelijker gemaakt met onze reeks cursussen gewijd aan C#.