i2D
Image default
Zorg

Hoe kunnen wasbare luiers helpen bij zindelijkheidstraining?

Gedurende de peuterleeftijd is het een van de grootste uitdagingen: de zindelijkheidstraining. Veel kindjes die een wegwerpluier dragen, vinden het wel prima. Ze kunnen hun behoefte erin doen zonder dat ze er last van hebben. De luier voelt namelijk niet nat aan, omdat er superabsorberende elementen aan zijn toegevoegd. Dat potje heeft dus veel minder prioriteit, waardoor kinderen in de westerse wereld steeds later zindelijk worden. Wasbare luiers kunnen hier echter bij van dienst zijn.

Andere voordelen van herbruikbare luiers

Wasbare luiers maken kinderen beter duidelijk dat er geplast of gepoept is. In het natuurlijke materiaal is dit namelijk beter te voelen. Maar dat is niet het enige voordeel van deze duurzame producten. Ze zijn ook nog eens beter voor het milieu, zien er met hun vele kleuren en printjes enorm hip uit en je hoeft niet telkens te denken aan het opnieuw halen of bestellen van luiers. Wel vergen ze natuurlijk een eenmalige investering en wekelijks wat tijd voor het wassen.

Wasbaar maandverband voor dames

Een van de ruimste assortimenten in wasbare luiers vind je bij webwinkel Kaatje Katoen. Dit bedrijf liep al in 1992 voorop in de verkoop van en advisering over herbruikbare luiers. Sindsdien is het assortiment van deze aanbieder steeds verder uitgebreid, onder andere met wasbaar maandverband. Ook wasbaar maandverband is geheel van natuurlijke bestanddelen vervaardigd en levert geen (huid)irritaties op. Alle producten die je in de webshop vindt, zijn gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk.

Informatie over alle mogelijke hygiënische verzorgingsproducten

Of je nu op zoek bent naar wasbaar maandverband, opbergzakjes daarvoor, menstruatiecups, wasbare luiers of andere duurzame hygiënische verzorgingsproducten voor jou of je kindje, bij Kaatje Katoen zul je het ongetwijfeld vinden. De specialist is overigens niet zomaar een verkooppunt, maar vindt het ook belangrijk om jou als consument van de noodzakelijk informatie te voorzien. Bij vragen over welk product dan ook, kun je met een gerust hart vrijblijvend contact opnemen.