i2D
Artikel Portaal

IAM in de zorg

Voor allerlei organisaties is Identity Access management heel erg belangrijk. Vooral voor grote bedrijven is het noodzakelijk om dit op de goede manier te gebruiken. In dit artikel wandelen bij het belang van identieke access management in de zorg. Ben je benieuwd lees dan snel verder.

Een van het belangrijkste element is het beschermen van de gegevens van verschillende patiënten. In de zorg gaat om gevoel gegeven gegevens die alleen toegankelijk moeten zijn voor de juiste personen. Met IAM zorgen ervoor dat alle patiënten informatie die juiste manier beschermd is. Dit heeft ook zijn voordelen voor zowel de patiënt als het ziekenhuis.

Gegevens van patiënten

Patiënten moeten natuurlijk toegang hebben tot de gevels. Maar ook bepaalde dokters moet je dit hebben of andere medewerkers van het ziekenhuis. Met IAM kun je ervoor zorgen dat deze gegevens toegankelijk zijn voor exact de juiste persoon en andere persoonlijke spullen buitengesloten van deze gevoelige informatie.

Minder fouten door IAM

Binnen de zorg kunnen menselijke fouten groeten gevoel hebben een kleine fout, kan grote gevolgen hebben. Het is dus belangrijk om menselijke fouten zoveel mogelijk te elimineren. Dit kun je doen door een IAM-oplossing. Er worden hierdoor een stuk minder fouten gemaakt door medewerkers waardoor de gegevens accuraat zijn en personeel niet verder wordt belast.

Voldoen aan de AVG

Wanneer je als bedrijf te maken hebt met gegevens, heb je direct te maken met de AVG wetgeving. Alle patiënten dossiers en gegevens moeten op de juiste manier beschermd worden. Ook moet het op een goede manier in kaart gebracht worden op welke manier je dit doet. Wanneer je hier niet aan de regels houdt kun je flinke boetes krijgen. Het is daarom noodzakelijk in van groot belang om te investeren in een goede IAM oplossing. Er zijn verschillende bedrijven, zoals Trusted ID die je kunnen helpen om dit op de juiste manier in te richten.

 

Comments are closed.