i2D
Image default
Bedrijven

Hoe je er zelf voor kan zorgen dat je het snelst van je stroomstoring af komt

Het is echt altijd vervelend om een stroomstoring te hebben, tijdens een stroomstoring kun je namelijk geen gebruik maken van de elektra. Wanneer je geen gebruik kunt maken van de elektra kom je er pas achter voor hoeveel dingen je eigenlijk elektra nodig hebt, de koelkast kan bijvoorbeeld niet draaien zonder stroom. Wanneer je een stroomstoring hebt wil je hier dan ook snel vanaf komen. Om snel van je stroomstoring af te komen moet je wel weten waar de stroomstoring vandaan komt, dit moet je zelf uitzoeken. Hieronder kun je lezen hoe je dit moet uitzoeken. 

Kijk bij de buren

Wanneer je een stroomstoring denkt te hebben is het handig om bij de buren te gaan kijken of daar gewoon stroom is, hieruit kun je namelijk opmaken waar de stroomstoring vandaan komt. Wanneer de buren namelijk ook geen stroom hebben zit er waarschijnlijk een stroomstoring in het buurtnet, dit is een wat groter probleem. Voor dit probleem is het ook niet mogelijk om een elektricien in te schakelen, voor een storing in het buurtnet is een elektricien namelijk niet bevoegd om iets te doen. Wanneer er een storing zit in het buurtnet moet je gaan bellen naar het Nationaal storingsnummer, zij sturen dan iemand van het netbeheer om de storing op te komen lossen. 

Storing bij jou thuis

Wanneer er een storing bij jou thuis is hebben de buren gewoon stroom, voor deze storing kun je gelukkig wel een elektricien bellen. Door een elektricien te bellen ben je ook het snelst van je stroomstoring af, een elektricien ziet namelijk al heel snel wat er niet goed is aan de elektra en kan dit dan oplossen.  Door een elektricien in te schakelen kun je dus snel weer genieten van de elektra.