i2D
Image default
Bedrijven

Waar je op moet letten bij het afnemen van hosting

 

Waar je op moet letten bij het afnemen van hosting

Tegenwoordig wordt het starten van een website of webwinkel ons enorm makkelijk gemaakt. Als internetondernemer vind ik dat alleen maar goed. Ik zie de markt, het aanbod en de online consumenten graag groeien. Echter is het voor vele startende internetondernemers soms lastig om goede deals te scoren wat betreft webhosting. Het aanbod is vaak groot en er wordt vaak veel te veel betaald voor een stukje webruimte. Graag wil ik jullie daar het een en ander over vertellen want waar moet je nou precies opletten, en wat is een goede deal?

Shared webhosting

Shared webhosting is de goedkoopste hosting die er is. Dit zegt overigens niets over de kwaliteit ervan. De kwaliteit en snelheid is vaak goed en downtime is er zelden. Hieronder enkele voor en nadelen van shared hosting.

  • Shared hosting is goedkoop: waarom shared hosting goedkoop is ligt aan het feit dat je de server deelt met andere afnemers. Iedereen neemt een stukje ruimte af waar dan weer voor betaald wordt. De ruimte die je afneemt is echter wel helemaal voor jou en deze ruimte mag je dan ook volledig in beslag nemen.

  • Shared hosting is snel: websites laden altijd enorm snel en eventuele bugs en downtime worden snel opgemerkt en hersteld. Vaak hoef je er zelf niet eens melding van te maken omdat een ander dat al voor je gedaan heeft.

  • Nadelen van shared hosting, en dit punt is vooral op grote webwinkels gericht, dat wanneer je aan mailings doet dit wel eens lastig kan worden. Wil je weten waarom? Lees dan het gehele artikel op mijn blog.

 

http://www.indugas.nl