i2D
Image default
Bedrijven

Eigen webshop beginnen, do’s en dont’s

Een eigen webshop beginnen kan een droom zijn die al erg lang in je hoofd rond dwaalt maar nooit tot uiting is gekomen. Waarschijnlijk is de drempel te hoog om zelf iets om te gaan zetten en weet je niet zo goed wat de valkuilen zijn van het runnen van een eigen webshop. In dit artikel willen we je een aantal do’s en dont’s met je doornemen zodat deze drempel misschien wat lager wordt.

Wat zijn de do’s als je een eigen webshop wil beginnen

Er zijn een hoop valkuilen maar we zullen een paar belangrijke met je doornemen. Een eigen webshop beginnen kan in principe iedereen maar zorg dat je de nodige dingen duidelijk hebt voordat je “zomaar” gaat beginnen.

  • Zorg dat je een duidelijk product hebt dat je wil gaan verkopen
  • Zorg dat je duidelijk een doelgroep hebt die je wil aanspreken
  • Zorg voor goede software waarmee je de webshop kunt ontwikkelen
  • Zorg ook dat je nadenkt over betaalsystemen
  • Zorg dat je nadenkt over verzendsystemen

Een duidelijk product

Doe onderzoek naar het product dat je wil gaan verkopen. Is het vraag naar, en hoe grootte maten is er vraag naar dit product. Zijn er al veel concurrenten die het product aanbieden en kun je tegen deze concurrentie op? Nu gaan we iets verder dan “het product” maar dit is wel belangrijk om inzichtelijk te maken voor jezelf.

Welke doelgroep wil je aanspreken

Als je een duidelijk product hebt gekozen dan weet je misschien ook al wel welke doelgroep je voornamelijk wil bereiken. Dit is belangrijk voordat je begint met de ontwikkeling van je webshop.

Vergelijk goede webshop software

Er zijn tal van mogelijkheden om een webshop te ontwikkelen maar welke is de juiste? Zorg dat je verschillende webshop software met elkaar vergelijkt alvorens je zomaar ergens mee start. Is alles mogelijk binnen deze software en wat zijn de ervaringen van anderen met deze software?

Betaalsystemen Hoe wil je dat klanten kunnen betalen op je webshop? Kun je deze betaalmogelijkheden ook met de webshop software die je wil aanschaffen integreren?

Verzendsystemen Hoe wil je het product versturen en wil je gebruik maken van een verzendsysteem? Kun je dit verzendsysteem koppelen aan je webshop software of heeft de webshop software zelf al een systeem wat je goed kunt gebruiken?

Dont’s van het beginnen van een eigen webshop

Dat is eigenlijk heel er simpel, doe al het bovenstaande zorgvuldig en begin vooral niet de vluchtig aan zo’n traject. Je kent het bekende spreekwoord vast wel “Hardlopers zijn doorlopers” en dan nog een klassieker “Een goed begin is het halve werk “. Lees je in en bereid je goed voor voordat je zomaar ergens mee begint.