i2D
Image default
Bedrijven

Verschil tussen de kleuren afdekzeil

Als er iets is om je spullen mee te beschermen is het wel een afdekzeil, het beschermt je spullen tegen alle weersomstandigheden, van regen tot sneeuw tot een stralende zon. De zeilen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, oranje, wit, blauw en groen. Deze kleuren worden voor verschillende doeleinden gebruikt, maar wat is het verschil tussen de kleuren afdekzeil?

Oranje afdekzeil

De kleur oranje laat meestal een waarschuwing zien, het is een opvallende kleur. Het oranje afdekzeil wordt veelal gebruikt in situaties waar het belangrijk is dat het goed gezien wordt, denk aan werkzaamheden langs de weg of op bouwplaatsen. De kleur oranje helpt erbij om ongelukken te voorkomen, je ziet duidelijk dat er wat aan de hand is als je de kleur oranje gebruikt. Als je spullen of werkzaamheden waar het belangrijk is dat het opvalt, dan is een oranje afdekzeil een goede keuze.

Wit afdekzeil

Het voordeel dat een wit afdekzeil heeft is dat het licht weerkaatst. De uv-stralen van de zon kunnen je spullen doen verkleuren, daar is het witte zeil handig voor. Voor als je je spullen wilt behoeden van de hitte helpt het witte zeil daar ook bij, de lichte kleur weerkaatst de hitte in plaats van dat het de hitte absorbeert. De temperatuur onder het zeil blijft zo koeler en blijven de spullen behoeden van de hitte.

Blauw afdekzeil

De kleur blauw wordt al snel geassocieerd met water, dit kleur zeil wordt daarom ook vaak gebruikt met watersport, boten en zwembaden. De kleur blauw is het meest voorkomend, dat komt door de universele uitstraling. Naast watersport, boten en voor zwembaden wordt het zeil ook vaak gebruikt voor algemene dingen zoals voor je meubelen, voertuigen of andere voorwerpen. 

Groen afdekzeil

Bij groen denk je natuurlijk gelijk aan de natuur, de groene afdekzeilen zijn ideaal om te gebruiken in de natuur tijdens het kamperen bijvoorbeeld, er bestaan zelfs ook camouflage zeilen, zo val je helemaal niet meer op. In de tuin wordt groen ook veelal gebruikt, planten zijn groen van kleur en zo valt het zeil niet op. Tijdens buitensporten zoals paintball, airsoft en survivallen zie je het zeil vaak terug, je kunt schuilen achter het zeil en je tegenstander besluipen.

 

De verschillende kleuren hebben elk hun eigen voordelen, in principe werkt elk zeil natuurlijk hetzelfde, maar de juiste kleur kiezen zorgt ervoor dat het zeil niet opvalt en je gaat irriteren eraan.

 

https://vendrigpackaging.com/396-afdekzeil