i2D
Image default
Zorg

Kleding voor de begrafenis, waar moet je allemaal op letten als je naar een uitvaart gaat?

In de westerse cultuur is zwart de kleur van rouw. Zwart is dus bij veel mensen altijd een populaire kleur geweest voor rouwkleding. De keuze van kleding voor een herdenkingsdienst volgt vandaag bepaalde regels. Wil je meer weten over de verschillende zaken waar je rekening mee moet houden op het gebied van de uitvaart? Bekijk dan eens de site van Uitvaartpolis Online, je kunt daar bijna alles vinden over de uitvaart, begrafenis of uitvaartverzekeringen. Kijk bijvoorbeeld op https://uitvaartpolis-online.com/uitvaartverzekering om direct alles te lezen over de mogelijkheden op verzekeringsgebied.

Symbolische kracht van rouwkleding: de juiste keuze

Rouwkleding moet, naast hun eigen verdriet, ook blijk geven van waardering en respect voor de overledene en hun familieleden. Een begrafenis is niet de juiste omgeving om aandacht te trekken. De overledene zou in het centrum van de begrafenis moeten staan. Een begrafenis is immers de laatste eerbetoon aan de overledene.

Over het algemeen is conservatieve, ingetogen en klassieke kleding in gedempte kleuren meestal de juiste keuze voor een herdenking. Een goed verzorgde verschijning zonder al te veel make-up, accessoires of wilde kapsels wordt geschikt geacht. Onbedekte armen, te veel been en neklijn moeten worden vermeden. Voor een respectvolle uitstraling moet ook worden afgezien van casual hoofddeksels, zoals hoeden of baseball caps.

Kleding voor de begrafenis hoeft echter niet in de eerste plaats een traditie te zijn. Als de overledene tijdens zijn leven bijvoorbeeld expliciet om kleurrijke kleding vroeg, moeten gasten dit verzoek respecteren uit respect.

Rouwkleding voor vrouwen

Vrouwen kunnen kiezen als rouwkleding, zowel broeken en blouses als jurken of rokken. Rokken en jurken moeten ten minste tot op de knie gaan en worden gedragen in combinatie met een zwarte maillot. Informele kledingstukken zoals T-shirts, modieuze overhemden of spijkerbroeken worden ongeschikt geacht voor rouwkleding.

Kleuren van rouwkleding

Het kleurenspectrum van de rouwkleding moet gebaseerd zijn op donkere en gedempte kleuren. Naast zwart worden tegenwoordig ook donkergrijze of donkerblauwe kleuren gebruikt voor een herdenking. Blouses kunnen worden gekozen in lichtere tinten, op voorwaarde dat ze worden gedragen met een donkere overjas. Brei tip: Hoe dichter je bij de overledene bent, hoe donkerder je kleren moeten zijn voor de begrafenis.

Sieraden en accessoires Sieraden en accessoires benadrukken de individuele stijl van de drager. In een begrafenis moet daarom worden genegeerd door in het oog springende accessoires. Eenvoudige oorbellen en een filigraan ketting worden geschikt geacht. Kapsel en make-up moeten ook goed verzorgd en minimalistisch zijn. Als je op voorhand al twijfels hebt over je kledingkeuze, moet je naar je gevoel luisteren en het opnieuw bekijken.

https://uitvaartpolis-online.com