i2D
Image default
Aanbiedingen

Gaan houten jaloezieën houten shutters vervangen?

Houten binnenzonwering is erg populair. Het natuurlijke materiaal geeft veel sfeer in uw woning, is woningwaarde verhogend en geeft een luxe uitstraling. Al jaren worden houten shutters veel gekocht, maar toch kiezen mensen steeds vaker voor het alternatief: houten jaloezieën. Beide producten lijken op elkaar, maar het groter verschil is toch wel de prijs. Houten jaloezieën zijn veel goedkoper. Houten jaloezieën zijn er ook in Horizontale jaloezieën.

 

Wat is een houten jaloezie?

Een houten jaloezie bestaat uit een bovenbak met daaronder horizontale, houten lamellen. De lamellen kunt u kantelen waardoor u veel licht naar binnenkrijgt, maar ook zo kantelen dat er zo min mogelijk licht naar binnen komt. U kunt dus spelen met de lichtinval. U kunt de lamellen optrekken als een pakket, u hoeft de lamellen dus niet per se naar beneden hangen. De jaloezieën zijn er in verschillende kleuren zoals Zwarte houten jaloezieen.

 

Wat is een houten shutter?

Shutters zijn houten luiken met ingebouwde lamellen die ook kunnen kantelen. Het houten luik bestaat uit één geheel en daarom heeft u altijd iets voor de ramen hangen. De horizontale lamellen kunt u wel kantelen en zo in open of gesloten stand zetten.

 

1. Shutters sluiten het hele kozijn af. Houten jaloezieën kunnen ook het hele kozijn afsluiten, maar kunt u ook altijd weer ophalen. U bent bij houten jaloezieën dus niet verplicht om altijd wat voor de ramen te hangen.

 

2. Shutters kunt u bedienen met een stok en zo kunt u de lamellen kantelen. Houten jaloezieën kunt u op en neer halen met een koord en ook kantelen met een koord. Door de lamellen te kantelen kunt u spelen met de lichtinval.

 

3. Shutters kunt u bedienen met een stok en zo kunt u de lamellen kantelen. Houten jaloezieën kunt u op en neer halen met een koord en ook kantelen met een koord. Door de lamellen te kantelen kunt u spelen met de lichtinval.

 

4. Verschil in kosten

Er zijn meerdere verschillen tussen houten jaloezieën en houten shutters, maar het grootste verschil is natuurlijk de prijs. Shutters zijn gemiddeld 3 keer duurder dan houten jaloezieën. Houten shutters hebben een luxere uitstraling, maar met houten jaloezieën heeft u eigenlijk veel meer mogelijkheden.