i2D
Image default
Aanbiedingen

Tuinmeubeltrends 2019: Deze trends mag je niet missen

Tuinmeubeltrend: vlechtwerk volgens patronen

In het nieuwe tuinmeubelenjaar is vlechtwerk volgens patronen een opkomende trend. Deze gevlochten tuinmeubels zijn volledig hand gevlochten. Het is daarom ook erg arbeidsintensief. Dit zie je terug in de preciezie waarmee is gevlochten en de degelijke kwaliteit van de nieuwe gevlochten tuinmeubels.

 

De hand gevlochten tuinmeubelen geven een luxe uitstraling aan je buiteninterieur, omdat aan alle kleine details is gedacht. Prachtige kleurcombinaties worden gemaakt, dit doordat er meerdere kleuren vlechtwerk in een tuinmeubel zijn verwerkt. Bijvoorbeeld een lichtere en donkere vlechtwerkdraad. Dit contrast zorgt voor een mysterieuze sfeer.

 

Tuinmeubeltrend: grote loungesets met all weather kussens

Royale loungesets waarbij zowel het zitvlak als kussens royaal zijn uitgevoerd, is een nieuw opkomende trend in 2019. Door de royale afmetingen en grote all weather kussens, geniet je van extra hoog comfort. Kenmerkend voor de nieuwe tuinmeubeltrend zijn robuuste looks en goed zitcomfort. Dit komt doordat er rekening wordt gehouden met de zithoek van de nieuwe loungesets. Het zitvlak van banken valt ook iets dieper, hierdoor val je er als het ware in. Dit maakt dat je benen volledig ontlast worden en je ultiem kunt genieten.

 

Bij de nieuwe loungesets zien we vaak volledig antraciet frames terugkomen. Dit geeft de loungeset een robuuste en neutrale uitstraling. Aan de andere kant zien we ook volledig witte frames als basis. Dit zorgt voor de frisse of zomerse look van een tuinset. Kleur kussens zijn veelal in grijstinten, van licht tot donkergrijs.

 

Tuinmeubeltrend: rope als materiaalkeuze in lounge- en tuinsets

Rope is een terugkomende tuinmeubeltrend in 2019. Deze materiaalkeuze zie je meer terugkomen in loungestoelen, loungesets, diningstoelen en tweezits-sets.

 

Rope loungesets worden in 2019 ook in andere kleuren gemaakt. Denk in natuurkleuren. Bijvoorbeeld: groen, grijs of bruin. Met oog voor detail en afwerking zijn deze nieuwe rope tuinmeubels gemaakt. Je ziet zelfs dat ze met touw hele speciale vlechttechnieken toepassen waardoor je een hele luxe uitstraling krijgt.

 

Gebruik van rope in tuinmeubels of loungesets heeft een aantal voordelen. Zo kan er met rope prachtig gevlochten worden, waardoor je unieke patronen maakt. Daarnaast is rope erg onderhoudsvriendelijk en vooral weerbestendig. Technisch gezien heeft het rope nog enkele voordelen, zo is het kleurvast en snel weer droog na een regenbuitje. Het touw is bestand tegen alle weersinvloeden. Als je zit in een rope tuinstoel, word je direct opgevangen door het strakgespannen touw. Dit zorgt voor een aangename en comfortabele zit. Je hebt geen kussen meer nodig. Neem eens een kijkje op Fonteyn.