i2D
Image default
Hobby en vrije tijd

De 5 beste tips om je elektrische fiets op te laden

De accu is het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets. De accu heeft de meeste aandacht nodig, want zonder accu of onderhoud van de accu is de elektrische fiets gewoon een normale fiets. In deze blog kun je lezen hoe je je accu op de beste manier mogelijk kan gebeuren. Als je de accu goed behandeld kun je ook lekker lang genieten van het elektrisch fietsen. Bovendien verleng je de conditie en de levensduur. Lees verder om erachter te komen!

 

Hoe kan ik de batterij van mijn elektrische fiets het beste opladen?

  • Laad de accu de eerste keer niet volledig op, spring gelijk op de fiets.

  • Gebruik de accu de eerste paar keer tot hij 20% over heeft, laad hem vanaf hier volledig op.

  • Zorg ervoor dat de accu niet te vaak leegloopt, na elke rit kun je de accu opladen.

  • Zorg ervoor dat er kamertemperatuur is bij het opladen van de accu

  • Als de accu opgeladen is moet je het direct van de stroom afhalen. Laat de accu nooit langer dan 24 uur in de lader.

  • Het snoer is kwetsbaar, trekt de stekker nooit aan het snoer bij het ontkoppelen.

 

Wat beïnvloedt de actieradius?

De actieradius is de afstand in kilometers die je met een volle accu kan rijden. De actieradius is afhankelijk van de accu en van de motor. Maar niet alleen dit, het hangt ook af van andere omstandigheden. De snelheid waarmee je fietst, de bandenspanning en de ondersteuningsstand, het weer en het landschap hebben hier allemaal een invloed op. Een elektrische fiets kan verschillende soorten actieradiussen hebben.

 

Bewaar je accu op een veilige plek

Het is belangrijk dat je je accu op een veilige plek bewaard, het is belangrijk dat je de accu opgeladen bewaard. Als je de accu bewaard terwijl het leeg is kunnen de batterij cellen beschadigd raken. Dit kan de levensduur van de accu negatief beïnvloeden. Het hebben van een elektrische fiets is zeer leuk, maar je moet de accu ook goed onderhouden om zo lang mogelijk optimaal te kunnen fietsen.