i2D
Image default
Bedrijven

De voordelen van steigerhouten meubels

Steigerhouten meubels worden steeds populairder in Nederland, maar waarom? Graag vertellen we je meer over de voordelen van steigerhout.

Praktisch

Steigerhout meubels hebben voordat het als meubels worden gebruikt gediend als hulpmiddel op een bouwplaats. Daarbij heeft het bijvoorbeeld regen over zich heen gekregen, maar ook cement of verf. Doordat het hout is gebruikt, wordt het eerst weer bruikbaar gemaakt door vervuilde en beschadigde stukken eruit te halen en het hout te schuren. Doordat het hout is geleefd kan het ook gebruikt worden als knutseltafel en ook een plekje hier of daar draagt juist bij aan waar het voor bedoeld is: geleefde meubels.

Makkelijk te onderhouden

Doordat steigerhout beschikt over een robuuste en natuurlijke uitstraling spreekt veel mensen dit aan, ook als tuinmeubels. Zo wordt er door velen gekozen voor een steigerhout loungeset in de tuin. Een bijkomend voordeel is dat deze meubels niet onderhouden hoeven te worden. Zit er een storende vlek op het meubel? Een schuurmachine doet wonderen en haalt de vlek direct weg.

Goed voor het milieu

Het steigerhout heeft voorafgaand het een meubel is al een leven gehad in de bouw. Doordat het hout wordt hergebruikt hoeven er geen nieuwe bomen gekapt te worden.

Tijdloos

Hoe ouder des te beter: Steigerhout heeft geleefd en naarmate het ouder wordt, wordt het ook alleen maar mooier. Dit geeft een robuuste uitstraling en dit zie je in steeds meer huizen terug komen. Door steigerhout te combineren met strakke frames of steigerbuizen geeft het steigerhout een industriële uitstraling aan het meubel.

Bewerkbaar

Het bewerken van steigerhout is erg makkelijk, doordat het vurenhout wat vaak gebruikt wordt relatief zacht is. Hierdoor is het gemakkelijk om met je eigen klusvaardigheden het hout te bewerken. Zo schroef je gemakkelijk een schroef in het hout en kun je jouw eigen ideeën gaan realiseren.

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-loungeset/