i2D
Image default
Electronica en Computers

Beveiligingscamera’s gebruiken

Beveiligingscamera’s als groep kunnen ontmoedigend lijken. Als u deze nog moet installeren als onderdeel van uw huis- of bedrijfsbeveiligingssysteem, kan de enorme keuze aan verschillende types en modellen zeker verwarrend zijn! Gebruik dit eenvoudige artikel om u te helpen de basisprincipes te begrijpen en een beter geïnformeerde keuze te maken voor uw huidige situatie en behoeften.

Beveiligingscamera’s Uitleg

CCTV Beveiligingscamera’s

Deze types van camera’s zijn gemaakt om te worden gebruikt in combinatie met Closed Circuit Security Systems. Pakketten zijn beschikbaar met camera’s en DVR’s (digitale videorecorders) gebundeld voor uw gemak. Dit soort systemen wordt vaak gebruikt voor grotere huizen en bedrijven, omdat ze meestal worden geleverd met de keuze uit meerdere camera’s die tegelijkertijd kunnen bewaken en opnemen. De DVR’s bieden opties voor live toezicht en slaan de opgenomen beelden op om ze later te bekijken.

De camera’s die over het algemeen met CCTV-systemen worden geassocieerd zijn weerbestendig en worden vaak door beweging geactiveerd, met infrarood beeldvorming beschikbaar om ervoor te zorgen dat dag en nacht vastgelegde beelden beschikbaar zijn. Veel systemen hebben ook een webinterface – zodat de gebruiker live of opgenomen videobeelden kan bekijken vanaf elke plek waar een internetverbinding beschikbaar is.

Spionage- en heimelijke beveiligingscamera’s
Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit vaak kleine, soms ‘vermomde’ camera’s die kunnen worden geplaatst op plaatsen waar ze waarschijnlijk niet opvallen. Dit soort camera’s kan zijn uitgerust met een verscheidenheid aan functies. Camera’s met infrarood zorgen voor heldere, duidelijke beelden tijdens nachtopnamen. Met bewegingsgeactiveerde opnamen kunt u ruimte besparen op uw apparaat, zodat er alleen opnamen worden gemaakt op momenten dat er activiteit plaatsvindt. Met camera’s met een live view-optie kunt u het bewaakte gebied bekijken wanneer u maar wilt.

Zelfdragende beveiligingscamera’s

Dit soort camera’s neemt de beelden op een geheugenkaart op die u kunt ophalen om op uw gemak te bekijken. Deze camera’s zijn vaak klein en kunnen gemakkelijk worden geplaatst en verplaatst als dat nodig is. Vaak zijn deze camera’s uitgerust met bewegingsgeactiveerde opname, zodat de ruimte op de geheugenkaart niet wordt verspild als gevolg van lange uren van opname zonder activiteit. Het extra gemak van de mogelijkheid om uw gegevens op elk gewenst moment op te halen om de eerder opgenomen beelden te bekijken is een belangrijk kenmerk voor dit soort camera’s.

Het maakt niet uit welk type beveiligingscamera u kiest, kiezen om deze toe te voegen aan uw bestaande huis beveiligingssysteem of als een stand-alone unit is een slimme keuze. Videobewijs van vandalisme, autodiefstal en een veelheid van andere illegale (of soms legale) activiteiten kan van onschatbare waarde blijken.

 

securitythuis

securitythuis nl

 

https://www.securitythuis.nl/