i2D
Image default
Electronica en Computers

Hoe gebruik je Microsoft Office licenties op meerdere devices

Met de toenemende populariteit van laptops, tablets en smartphones is het gemakkelijker dan ooit om onderweg te werken. Veel mensen gebruiken hun persoonlijke apparaten voor werk, maar wat als je wilt dat meerdere medewerkers toegang hebben tot dezelfde Microsoft Office-software op hun eigen apparaten? In dit artikel zullen we bespreken hoe u Microsoft Office-licenties kunt gebruiken op meerdere apparaten, zodat uw team efficiënt kan blijven werken, waar ze ook zijn.

Hoe u licenties kunt delen met uw team

Er zijn een paar manieren waarop u Microsoft Office-licenties kunt delen met uw team, afhankelijk van het type licentie en het aantal gebruikers. Hieronder staan ​​enkele opties:

  • Office 365: Als u een Office 365-abonnement heeft, kunt u licenties toewijzen aan specifieke gebruikers en hen toegang geven tot Office-apps op maximaal 5 verschillende apparaten. Dit is een handige optie als u een klein team heeft of als u ervoor wilt zorgen dat iedereen dezelfde versie van Office heeft.
  • Office 2019 en office 2021: Als u Office 2019 of 2021 heeft gekocht, kunt u de licentie installeren op maximaal 1 PC of Mac en 1 tablet. Dit betekent dat u de software niet op meerdere computers of tablets tegelijkertijd kunt gebruiken.
  • Office Home & Student: Als u Office Home & Student heeft gekocht, kunt u de licentie installeren op maximaal 1 PC of Mac. Dit betekent dat u de software niet op andere apparaten kunt gebruiken.
  • Volume Licensing: Als u een groot bedrijf heeft en veel licenties nodig heeft, kunt u overwegen om Volume Licensing aan te schaffen. Dit geeft u de mogelijkheid om Office-software te installeren op meerdere computers of servers, afhankelijk van de licentieovereenkomst die u heeft afgesloten.

Hoe u problemen met licenties kunt voorkomen

Als u Microsoft Office-licenties deelt met uw team, is het belangrijk om enkele regels op te stellen om problemen met licenties te voorkomen. Hieronder staan ​​enkele aanbevelingen:

  • Zorg ervoor dat iedereen weet welke licenties zij hebben en op hoeveel apparaten zij de software kunnen installeren.
  • Maak een lijst met de gebruikersnamen en licentienummers van iedereen die een licentie heeft.
  • Zorg ervoor dat ex-medewerkers geen toegang meer hebben om duplicatie te voorkomen.
https://www.besteloffice.nl/product/microsoft-office-2019-professional/