i2D
Image default
Electronica en Computers

Problemen met de IT van uw bedrijf? Maak gebruik van deze opties!

Steeds meer bedrijven lopen er tegen aan, IT problemen. Dit komt omdat IT steeds belangrijker wordt en bedrijfsprocessen er erg van afhangen. Nu is dat nog niet het grootste probleem, het probleem zit in te weinig IT professionals. De vraag naar IT professionals is zeer groot, maar het aanbod is daarentegen zeer klein. Dit resulteert in het feit dat bedrijven de IT laten regelen door of te weinig professionals of door zelfs geen professionals. Nu kunt u als bedrijf zeer lang op zoek gaan naar de juiste IT professional, maar dit kan een lang proces zijn. Het is daarom goed om ook andere opties onder ogen te krijgen. Misschien zijn de opties die in dit artikel worden besproken wel ideaal voor uw bedrijf.

Device Lifecycle management

Het managen van apparatuur op de werkvloer is een tijdrovende zaak waar de IT afdeling niet altijd op zit te wachten. U kunt er voor kiezen om deze taak uit te besteden bij een IT dienstverlener. Deze dienstverleners bieden de dienst “Device Lifecycle management” aan. Deze dienst inventariseert, beheert, pakt uit, installeert, voert af en administreert alle apparatuur op de werkvloer. Dit doen zij met bepaalde tools waardoor u ook als eigenaar precies weet wat er gebeurd. IT lifecycle management zal het bedrijf enorm veel tijd kunnen besparen.

Device as a service

Device as a service wordt ook wel Daas genoemd en houdt zich bezig met alles wat rondom hardware voor op het kantoor geregeld moet worden. Hier kunt u denken aan de installatie van de apparaten, maar ook de onderhoud, reparaties, vervanging en afvoer. Deze onderdelen kosten een bedrijf over het algemeen meer tijd dan wordt ingeschat. Als u niet veel IT medewerkers hebt kan dit de overige belangrijke zaken in de weg zetten. Daas is een mooie optie om deze bezigheden uit te besteden en de IT afdeling zich vooral te laten focussen op andere belangrijke zaken.

Apparatuur

Werkplek verhuizing

Bent u van plan om van kantoor te wisselen en het bedrijf te verhuizen? Dan komen daar veel zaken bij kijken. Ook hier geldt dat de apparatuur natuurlijk erg belangrijk is en dat deze dus ook moeten worden over verhuisd. Om het makkelijker te maken, goed te laten verlopen en uw focus op andere zaken kunnen houden is de IT dienst “werkplek verhuizing” in de wereld geroepen. IT professionals halen met deze dienst uw apparatuur op bij de oude werkplek, verhuizen de apparatuur beschermd naar de nieuwe locatie en installeren de apparatuur.

Dataverwijdering & datavernietiging

Elk bedrijf weet wel dat een data lek absoluut niet mag voorkomen en de databeveiliging dus erg belangrijk is. Dan is het toch raar dat veel gevoelige informatie op straat komt te liggen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, en één daarvan is het niet goed verwijderen van data op oude apparatuur dat wordt verkocht of weggegooid. Hier kunnen handige mensen misbruik van maken. Om dit te voorkomen kunt u het beste de data laten verwijderen of vernietigen door een professionele IT partij. Deze IT partijen hebben bepaalde software en tools om voor 100% dataveiligheid te zorgen. Ook krijgt u als bedrijf een certificaat als bewijs.

Geïnteresseerd in één van deze IT diensten? Neem dan een kijkje op de website van NEG IT Solutions. Deze IT partij biedt deze IT diensten aan en u kunt vrijblijvend advies vragen.