i2D
Image default
Electronica en Computers

Hoe modelspoorbaan te isoleren

De beste manier om je modelspoor te isoleren is door een roterend gereedschap met een snijschijf te gebruiken. Roterende gereedschappen zijn verkrijgbaar bij Black and Decker en Dremel. Deze veelzijdige tools kunnen veel taken uitvoeren. Eerst moet je de uiteinden van de rails isoleren. Daarna moet je de voedingsdraden aan weerszijden van de opening bevestigen. Sluit deze aan op de rails met behulp van conventionele lock-ons. Bevestig vervolgens de resterende uiteinden van de draden aan de rails.

Bij het isoleren van modelspoor moet je ervoor zorgen dat de polariteit van de hoofdlijn en geïsoleerde secties overeenkomt. Om dit te doen, kunt je plastic visplaten gebruiken. Daarnaast kunt je track isolater secties gebruiken. Wissels en schakelaars verwijzen naar hele assemblages, terwijl signalen de beweegbare onderdelen zijn. Afhankelijk van je behoeften, moet je een of beide methoden gebruiken. Om te bepalen wat de beste optie is, volgt je de aanwijzingen in de instructies of raadpleegt je een diagram.

Vervolgens moet je de banden isoleren. De banden zijn gemaakt van metaal, dus je moet ze allemaal scheiden met een dun stuk plastic of papier. Vervolgens kunt je de hoofdlijn terugplaatsen op het geïsoleerde gedeelte van het spoor. Als je klaar bent, sluit je het hoofdspoor aan op de rails. Zodra je dit hebt gedaan, kun je doorgaan met het isoleren van de rails. Vergeet niet om overtollig plastic van de hoofdlijn te verwijderen.

Je kan ook railspleten maken voor de secties waar je wilt isoleren. Dit kan door gebruik te maken van een railzaag of door beide rails te snijden. Wanneer de secties zijn aangesloten op de hoofdlijn, kunt je ze in- en uitschakelen als je ze nodig hebt. De lengte van elke sectie is noodzakelijk, afhankelijk van de lengte van de langste locomotief die moet worden vastgehouden. Het is mogelijk om een locomotief elektrisch in elke sectie te houden, maar je moet ervoor zorgen dat deze in een duidelijk voorgedeelte kan lopen.

Zodra je de railspleten hebt gemaakt, moet je het gedeelte isoleren van de rest van het spoor. Om dit te doen, moet je zowel de rails als een deel van het spoor doorsnijden. Om de secties te isoleren, moet je een sealer op basis van styreen of siliconen gebruiken. Zorg ervoor dat de secties recht zijn en geen obstakels hebben. Na het snijden van de rails, moet je een nieuwe rail installeren.

Zodra je de sporen hebt geïsoleerd, moet je ze verbinden met de hoofdlijn met een ander gedeelte. De hoofdlijn moet worden geïsoleerd van het geïsoleerde gedeelte, maar je kan een apart spoor tussen de twee gebruiken. Vervolgens kunt je een nieuwe wissel of schakelaar installeren. Afhankelijk van het type wissel kun je ook een wissel of een railspleet maken. De overstap is het belangrijkste onderdeel van je trein.

Vindt je dit een leuk artikel? Leer meer over modeltreinbanen op Mitropa.nl