i2D
Image default
Bedrijven

Een nieuwe tuin aanleggen

Het is één van de verbouwingen die vaak wordt uitgesteld, het aanleggen van een nieuwe tuin. Over het algemeen spendeert u vaak meer tijd binnenshuis. Verbouwingen aan bijvoorbeeld de keuken of badkamer zijn daarom meestal eerste keus. Maar hoe lekker zou het zijn als u deze zomer kunt genieten van uw prachtige tuin?

Het ontwerp

De aanleg van een nieuwe tuin begint natuurlijk met een tuinontwerp. Wellicht heeft u al een aantal ideeën. Een tuinontwerp is eigenlijk niet meer dan een tekening, vaak op schaal, met plannen voor uw nieuwe tuin. Hierin worden onder andere bestrating, schuttingen, bomen en planten meegenomen. Wanneer u een tuinontwerp laat maken door een bedrijf, is het vaak mogelijk dit ontwerp ook in 3D te bekijken. Op deze manier kunt u al een goed beeld krijgen van hoe uw tuin eruit komt te zien.

Groencontainer huren

Wanneer u besloten heeft uw tuin te gaan verbouwen kunt u een groencontainer huren. Op deze manier kunt u eventueel al zelf beginnen met het leeghalen van uw tuin. Een groencontainer huren kan vaak zonder vergunning, maar vraag dit voor de zekerheid even na bij uw gemeente. Voor het plaatsen van de container moet er iemand thuis zijn. Bij het ophalen van de container hoeft dit echter niet, mits de chauffeur makkelijk bij de container kan komen. Een groencontainer huren is dus erg praktisch en brengt weinig extra inspanning met zich mee.

Tuinverlichting

Tuinverlichting wordt niet altijd standaard meegenomen in een tuinontwerp. Toch is het handig om te kijken naar tuinverlichting. Door het maken van een verlichtingsplan kunt u bepaalde elementen uit uw tuin wat extra aandacht geven. Daarnaast zorgt een goed verlichtingsplan ervoor dat u op elk moment van de dag kunt genieten van uw tuin.

Kosten besparen

Het aanleggen van een nieuwe tuin is over het algemeen niet goedkoop. Gelukkig zijn er een heleboel dingen die u kunt doen om kosten te besparen. Hierboven werd al even genoemd dat u zelf uw tuin zou kunnen leeghalen. Daarnaast kunt u kijken of u materialen uit uw oude tuin kunt hergebruiken. Materialen die u zelf niet meer nodig heeft kunt u proberen te verkopen. Op deze manier is de aanleg van uw nieuwe tuin niet alleen leuk voor u, maar ook voor uw portemonnee.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/