i2D
Image default
Dienstverlening

Een EBI inspectie is de Eerste Bijzondere Inspectie van uw installatie

Het is belangrijk dat wanneer u een EBI inspectie op uw stookinstallatie wilt laten uitvoeren, dat dit door een gecertificeerd bedrijf, zoals K.K. Brandertechniek uit Vught, gebeurd. Met de aanschaf en het plaats van een nieuwe stookinstallatie gaat u er natuurlijk vanuit dat deze naar behoren werkt. Om hier zeker van te zijn heeft de overheid bepaald dat dit gecontroleerd moet worden met een EBI. De Eerste Bijzondere Inspectie of de EBI inspectie vormt de basis voor alle inspecties en keuringen die volgen. Deze EBI moet binnen zes weken na het in gebruiken nemen van de installatie worden uitgevoerd.  

De voordelen van een EBI inspectie

De Eerste Bijzondere Inspectie is een grondige inspectie, controle en keuring waarbij bijvoorbeeld uw gehele verwarmingsketel wordt gecontroleerd. Laat de EBI inspectie uitvoeren door een professional zoals K.K. Brandertechniek uit Vught, dan worden onderbrekingen in primaire processen geminimaliseerd en de waarde en de kwaliteit van de installatie worden behouden. Wanneer u een EBI inspectie, keuring en controle laat uitvoeren dan krijgt u inzicht in het onderhoud van uw verwarmingsketel, zowel op lange als korte termijn. Hierdoor kunt u de onderhoudskosten goed spreiden en loopt u minder risico op onverwachte kosten. Door na de EBI regelmatig periodieke controles en periodiek onderhoud te laten uitvoeren wordt achterstallig onderhoud voorkomen.

Een EBI als basis voor verdere controles

Een eerste inspectie, controle en keuring van uw stookinstallatie met een EBI is niet voldoende om zekerheid te hebben over de werking en de kwaliteit van bijvoorbeeld uw verwarmingsketel. Door de EBI te laten uitvoeren door K.K. Brandertechniek uit Vught heeft u een optimaal basisrapport voor de verdere controles. Het gaat hierbij om keuringen, periodieke inspecties en natuurlijk onderhoudswerkzaamheden. Wilt u meer informatie over deze inspecties of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het gecertificeerde bedrijf uit Vught.