i2D
Image default
Huishoudelijk

Wat te overwegen bij het vervangen van de groepenkast

Wanneer je merkt dat je groepenkast te oud is, moet je de groepenkast vervangen. Er zijn veel borden die vereisen dat je de groepsbox moet upgraden. Ten eerste is je groepsbox 25 jaar of ouder. Als u dan nog zekeringen gebruikt, moet u deze upgraden naar moderne stroomonderbrekers. Wanneer uw stroomonderbrekers te vaak trippen, is dit niet alleen een teken dat het circuit overbelast is. Maar het is ook een teken dat u uw elektrische paneel moet upgraden. Als je huis geen stopcontact heeft, kun je overwegen om nieuwe groepen te installeren. Met de nieuwe groepen kunt u nieuwe huishoudelijke apparaten toevoegen. Waar moet je dan op letten voordat je je groepenkast vervangt? Hier is een korte uitleg over.

Het aantal groepen dat u nodig heeft

Voordat u de oude groepsbox opwaardeert, moet u overwegen hoeveel groepen u nodig heeft om de volledige apparaten in uw huis van stroom te voorzien. Je moet niet alleen denken aan de apparaten die je nu hebt. Maar je moet ook nadenken over de toekomstige situatie. Er is een 3 fase aansluiting nodig om alle apparaten die je hebt van stroom te voorzien. U moet dus een lijst maken van alle apparaten die u heeft en in de toekomst wilt kopen. Vervolgens moet u het totale benodigde wattage berekenen. Elke groep kan slechts 3.200 kWh aan. Zo kunt u een inschatting maken van het totaal aantal groepen in de meterkast die u nodig heeft. De meeste woongebouwen gebruiken 1 fase meterkast. Maar als u meer vermogen nodig heeft, kunt u overwegen een 3-fasen meterkast te installeren. Dit type meterkast wordt veel toegepast op bedrijfspanden. De prijs van een 3 fase meterkast is ongetwijfeld hoger dan een 1 fase meterkast.

De juiste elektricien kiezen

Wanneer u besluit de groepenkast te vervangen, dient u een betrouwbare elektricien in te schakelen. Het kan zijn dat u moeilijkheden ondervindt bij het selecteren van gekwalificeerde elektriciens, aangezien veel bedrijven vergelijkbare diensten aanbieden. Maar u moet de installatiekosten niet vergelijken met het huren ervan. U moet prioriteit geven aan de betrouwbaarheid en de kwaliteit van hun werk. Allereerst moet u de elektriciens kiezen die verzekeringen en eenvoudige klachtenprocedures bieden. Dan moet u vooraf de vervangingskosten doorgeven. Zo voorkom je onverwachte kosten. U kunt contact opnemen met de nabijgelegen elektriciens om te overleggen over uw behoeften. Dan kun je advies vragen over het aantal groepen dat je nodig hebt. Ook kunt u de kostenraming opvragen.