i2D
Image default
Financieel

Welke verzekering heb je nodig als je op jezelf gaat wonen?

In deze huis en tuin blog lees je praktische informatie welke verzekeringen je nodig hebt wanneer je op jezelf gaat wonen. Een kleine leidraad met verzekeringen die je niet over het hoofd mag zien. Op eigen houtje leven, is een belangrijke stap in je leven. Maar daar komt ook een minder leuke kant bij kijken: de verzekering. Een overzicht waar je rekening mee moet houden.

Een verzekering voor je inboedel en bij inbraak 

De wet van Murphy kan altijd toeslaan en vaak op de meest onverwachte ogenblikken. Het is uiterst belangrijk dat je woning of flat voldoende verzekerd is door onvoorziene ongemakken. Een uitslaande brand of een woninginbraak kunnen je waardevolle spullen heel wat schade berokkenen. Om beide redenen is het superbelangrijk dat je een inboedelverzekering afsluit zodat je financieel bent gedekt. Uiteraard hoop je dat het je niet overkomt, maar tegelijkertijd is het geen ver-van-mijn-bed situatie. Het heeft meer plaats dan je denkt.

Een verzekering voor aansprakelijkheid

Wanneer jij of één van je gezinsleden per ongeluk schade toebrengt aan anderen, kan je je financieel indekken tegen derden. In tegenstelling met de huisraad verzekering kan je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor een paar euro per maand voor het hele gezin. Zo voorkom je forse vergoedingen. Praktisch voorbeeld: je oogappel stoot bij het bezoek van je vriendin een kostbare vaas omvat. Dan komt deze verzekering tussen om de opgelopen schade te vergoeden.

Een opstalverzekering als het noodlot toeslaat

Voor de meeste mensen is een huis of flat het kostbaarste bezit. Een opstalverzekering – ook wel een woonhuisverzekering genoemd – is een polis die je vastgoed financieel beschermt wanneer er iets ernstig misloopt. Bijvoorbeeld veroorzaakt door een uitslaande brand, blikseminslag tijdens een onweer of ten gevolge van een zware storm. Een opstalverzekering zorgt voor een hele geruststelling wanneer er iets zou gebeuren die je je ergste vijand niet toewenst.

https://www.vanhelvoortnieuws.nl/huis-en-tuin/