i2D
Image default
Financieel

Wat voor incassokosten zijn er?

Afgelopen week ben ik opzoek gegaan naar een incassobureau zonder incassokosten. Ik heb al weken last van verschillende klanten die niet willen betalen, of niet kunnen betalen. Daarom ben ik opzoek gegaan naar dingen die ik kan doen om het op te lossen. Er stonden veel tips. Zo stond er een stappenplan die je kan volgen om te kijken wat voor stappen je kan ondernemen. Zo las ik dat je ze moet benaderen door te bellen of te mailen. Maar dit liep niet echt positief af. Ook stond er als tip dat je een betalingsherinnering kan sturen. Hierin moet je dan het moeten betalen bedrag moeten zetten en daarnaast moet je daar ook in zetten hoeveel dagen de klant heeft om dit te betalen. Dit heb ik dus ook gedaan maar daar van uit heb ik ook geen reactie gekregen en geen geld ontvangen. Lees in deze blog de acties die ik ondernomen heb en wie mij daarmee heeft geholpen.

Wat zijn Incassokosten

Ik ben dus verder gaan zoeken naar acties die ik nog kon ondernemen en daar van uit heb ik de beslissing genomen dat ik geholpen wil worden door een incassobureau. Ik zoek er echter wel één waar ik geen incassokosten heb, maar die verhaalt worden op de debiteur. Ik ben gaan googelen op incassobureau zonder incassokosten en ik kwam uit bij Van Loon Incasso Advocaten. Dit is een incassobureau in Veenendaal die naast incassobureau ook advocatenkantoor zijn. Super als je over moet gaan naar de rechter om een beslag legging aan te vragen. Incassokosten zijn kosten zoals administratiekosten en kosten die het bureau maakt. Ik heb Van Loon ingeschakeld omdat ik daar geen incassokosten heb. Inmiddels heb ik dankzij hen het geld ontvangen en kan ik weer gerust aan het werk zonder gek te worden van die debiteuren.