i2D
Image default
Financieel

Leren beleggen is belangrijk

Beleggen word vaak gezien als iets wat alleen mensen met veel geld doen, dit was in het verleden ook zo. In de tijd van de VOC waren schepen van groot belang, en deze schepen koste ook een hoop geld. Als oplossingen hadden ze bedacht om aandelen te gaan verkopen om zo de schepen te kunnen financieren. De beleggers hadden als oogpunt rendement te generen elke keer als de schepen wederkeerde. Bij een sterk en goedlopend schip had je zo je investering terugverdient.

Het “moderne beleggen” is pas ontstaan toen de beurzen werden opgericht. In Nederland is dat de AEX en in Amerika zijn dan bijvoorbeeld de Down Jones en NASDAQ. Op deze beurzen kunnen bedrijven hun aandelen aanbieden en zullen ze verhandeld worden. Het kopen van aandelen kan zeer winstgevend zijn. Als het bedrijf goed loopt kan de waarde van je aandeel aanzienlijk stijgen en kan de dividend uitkering ook stijgen. Dit kan natuurlijk ook andersom, waardoor het risico van beleggen vrij hoog is. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je doet, en niet zomaar geld gaat stoppen in bedrijven.

Tegenwoordig hoef je niet meer naar de beurs om te kunnen beleggen maar kan je snel en simpel online beleggen. Dit maakt beleggen een stuk toegankelijker voor iedereen. Beleggen mag dan wel een stuk makkelijker gaan maar dit betekent nog niet dat iedereen het kan en meteen moet doen. Enige voorbereiding en kennis voordat je gaat beleggen is essentieel om succesvol te zijn. Je kan vrij eenvoudig leren beleggen op het internet. De ins en outs van beleggen worden je geleerd en waar je op moet letten waar en waarop je belegd. Je hoeft ook niet meteen voor echt geld te gaan beleggen, door middel van een demo kan je eerst oefenen voordat je voor echt geld gaat beleggen.

http://leerbeleggen.com/