i2D
Image default
Onderwijs

Nieuwe ontwikkeling op de markt: microblading cursus

De ontwikkelingen op het gebied van schoonheidsbehandelingen staan niet stil, en een microblading cursus is daar onderdeel van. En wel een heel belangrijk onderdeel, het gaat over een bijzonder belangrijk onderdeel van het gezicht, de wenkbrauwen. Er zijn verschillende manieren en technieken om de wenkbrauwen bij te werken en in het perfecte model te krijgen, het is zelfs mogelijk om cliënten zonder wenkbrauwhaar toch een prachtige wenkbrauw te bezorgen. Tijdens een microblading cursus wordt er de allernieuwste techniek geleerd om wenkbrauwen te verfraaien, te tekenen of om geheel nieuwe wenkbrauwen te creeëren. De techniek die op de microblading cursus geleerd wordt is over komen waaien uit de oosterse landen. De techniek is vooral bedoeld om te leren aan schoonheidsspecialistes die deze microblading cursus echt zien als uitbreiding van hun aanbod behandelingen.

Techniek is anders dan traditionele behandelingen

Op een micoblading cursus leert de cursist de werkwijze van blading. Er wordt een klein mesje en verf gebruikt, er worden eigenlijk kleine krasjes in de wenkbrauwhuid gemaakt, daar gaat de verf in zitten en door de “zwaaiende” beweging is het resultaat bijna levensecht. In tegenstelling tot een getatoeerde wenkbrauw blijft een wenkbrauw die met de blading techniek is behandeld zo’n twee a drie jaar goed, en blijft de verf zitten. Daarna vervaagt de verf. In de tussentijd blijft de behandelde wenkbrauw er zeer natuurlijk uitzien, in tegenstelling tot een getatoeerde wenkbrauw. Die lijkt vaak te strak en onecht.

Met een microblading cursus, die slechts 10 lessen duurt van gemiddeld 1,5 uur, kunt u uw client een nieuwe gezichtsuitdrukking geven die levensecht is. Het vereist wel handvastheid, het is een nauwkeurig werkje die precisie en geduld vraagt. Niet iedereen kan hieraan voldoen. Ook moet de salon voldoen aan een aantal reinheidseisen, zonder deze aanpassingen mag de blading behandeling niet gegeven worden.