i2D
Image default
Onderwijs

3 Voordelen van Security Awareness Training (die je niet kunt negeren)

Iedere organisatie, klein of groot, kan niet zonder een IT-beveiligingsstrategie. Een security awareness training is een belangrijk onderdeel van deze strategie. Waarom? Werknemers zijn in de meeste situaties het grootste beveiligingsrisico voor een bedrijf. Denk aan het delen van bedrijfsgevoelige informatie, per ongeluk klikken op spam of phishing mails of door het oplopen van een computervirus. 

Met de dag worden cybercriminelen meer vindingrijk om bij bedrijfsgevoelige informatie te komen. Niet voor niets is een van de beste manieren om de beveiliging van je organisatie te versterken door de medewerkers bewust te maken van de gevaren en op te leiden om deze te herkennen en goed mee om te gaan. 

Wat is Security Awareness?

Een term die je waarschijnlijk al vaker voorbij hoorde komen. Security awareness omvat de mate waarin mensen (medewerkers) zich bewust zijn van de verschillende online gevaren van informatiebeveiliging. Het bewust maken is een proces waarbij mensen of medewerkers het gedrag veranderen om gevaren en incidenten te herkennen en voorkomen. 

3 Essentiële voordelen van een Security Awareness Training

Veel mensen denken dat ze geen security awareness training nodig hebben om cyberdreigingen te herkennen. Met 2.244 cyberaanvallen per dag is het risico groot dat het toch een keer mis gaat. Waar het voorheen nog overduidelijk was dat het om een cyberaanval ging, zijn cybercriminelen steeds slimmer. Een security awareness training is dan ook onmisbaar binnen de bedrijfsvoering.

  1. Bespaar geld op de lange termijn

Het bewust maken van de medewerkers is een investering. Al 75% van de mkb-bedrijven is ooit slachtoffer geweest van phishing. Een cyber incident brengt in de meeste situaties hoge kosten met zich mee. Gemiddeld zelfs 270.000 euro. Kosten die je kon voorkomen met een groot bewustzijn via een security awareness training. Zo verdien je de investering op termijn weer terug.

  1. Een security awareness training voorkomt reputatieschade

Een ander voordeel van een security awareness training is dat het reputatieschade voorkomt. Geen enkel bedrijf wil in het nieuws komen dat er persoonsgevoelige informatie gelekt is. Wanneer het je overkomt tast het je imago aan. Potentiële klanten kiezen eerder voor een concurrent waarbij hun gegevens en informatie veilig zijn. Train de medewerkers om gevaren te herkennen en op een goede manier met persoonsgevoelige informatie om te gaan.

  1. Voorkom stilstand van je bedrijfsvoering

Wanneer het bedrijf toch slachtoffer is van een cyberaanval is de kans groot dat je de bedrijfsvoering voor een periode (deels) stil moet leggen. Zo moet je onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe je zorgt dat je ongewenste bezoekers buiten de deur houdt. 

 

Een cyberaanval kan veel ongemakken met zich meebrengen. Zorg dat je de criminelen een stap voor bent en niet dat je achteraf spijt krijgt. Een security awareness training is een investering met voordelen die je in deze tijd niet meer kunt negeren.

 

https://www.avk.nl/training/security-awareness-training/