i2D
Image default
Telefonie

Een mobiel abonnement en sim only

Tegenwoordig heeft iedereen wel een mobiele telefoon. In het begin werkte de meeste mensen met prepaid. Maar tegenwoordig hebben de meeste mensen een telefoon abonnement of een sim only abonnement. We gaan een mobiel abonnement vergelijken met een sim only abonnement. Dit zijn de verschillen tussen een mobiel abonnement en een sim only abonnement.

Een mobiel abonnement

Als je kiest voor een mobiel abonnement dan krijg je een telefoon en een abonnement daarbij met een aantal belminuten en data. Je betaald voor de telefoon en het abonnement. De voordelen van een mobiel abonnement – Als je een telefoon neemt met een mobiel abonnement ben je goedkoper uit dan een telefoon los te kopen – Je kan een telefoon in delen afbetalen wat in tegenstelling tot het kopen van een los toestel niet kan, een los toestel moet je in 1 keer afbetalen. – Als je contract afgelopen is van je mobiel abonnement dan kan je een nieuwe telefoon kiezen. Zo ben je altijd klaar voor de toekomst. De nadelen van een mobiel abonnement – Je betaald niet alleen het abonnement zelf maar ook de telefoon. Hierdoor liggen je maandelijkse lasten hoger. – Het kan zijn als je toestel simlock vrij is dat je je simkaart moet vervangen als je een nieuwe telefoon neemt na de afloop van het contract.

Een sim only abonnement

Een sim only abonnement is een abonnement zonder telefoon. Als je dus een los toestel hebt gekocht kan je deze gebruiken. Met de sim only heb je dus ook data en belminuten. De voordelen van een Simonly – Doordat je geen telefoon bij je sim only abonnement hebt liggen de maandelijkse kosten lager. – Als je je toestel lost hebt gekocht en je wilt graag belminuten en data is sim only ideaal. De nadelen van een Simonly – Je moet los en telefoon kopen die je in 1 keer moet afbetalen. – Als je telefoon kapot gaat heb je er voorlopig niks aan als je geen geld hebt voor een nieuwe telefoon of reparatie.

Welke van de 2 past het best bij jou?

Als we een mobiel abonnement vergelijken met een sim only abonnement dan is over het algemeen een mobiel abonnement beter om te nemen. Aangezien je hier meteen een telefoon bij krijgt. Alleen wel dan weer een groot minpunt dat je telefoonkosten hoger liggen per maand. Als je net een nieuwe telefoon los hebt gekocht is het beter om een sim only abonnement te nemen wel is het beter zodra je aan een nieuwe telefoon toe bent om een mobiel abonnement af te sluiten.