i2D
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten Etiketten

Er zijn vele zelfklevende etiketten te koop voor verschillende doeleinden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn adressering, productlabels, verzendetiketten, productetiketten, etiketten voor pakketten, wijnetiketten of etiketten voor andere relatiegeschenken en etiketten voor ordners en mappen. Zelfklevende etiketten zijn in vele verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Bekijk hier verschillende soorten etiketten.

Of je nou een A4, A5, A6 of verzendetiket nodig hebt. Ook zijn er ronde stickers, adresetiketten met ronde en vierkante hoeken beschikbaar en anders kan je bij verschillende leveranciers je zelfklevende etiketten naar je eigen vorm laten maken. Sommige zelfklevende etiketten worden op een rol geleverd, andere etiketten worden geleverd op een stickervel.      

Verschillende soorten zelfklevende etiketten

De zelfklevende etiketten kunnen blanco zijn, gekleurd, met een thermische toplaag voor je labelprinter, afneembare of bedrukte zelfklevende etiketten. Daarnaast kunnen zelfklevende etiketten in wit, glans of transparant gekocht worden. Naast papieren etiketten kan er ook gedrukt worden op duurzaam nylon.

Tevens bestaan er weerbestendige zelfklevende etiketten. Blanco etiketten kunnen gebruikt worden voor overheidsinstellingen, voor thuis gebruik of voor het bedrijfsleven. Voorbeelden hiervan zijn de levensmiddelenindustrie, logistieke doeleinden zoals in een magazijn of de farmaceutische industrie.  

Op maat gemaakt

Goede zelfklevende etiketten hebben een goede kwaliteit en zijn makkelijk in gebruik. Je herkent goede blanco etiketten aan de hittebestendige lijm, verticale matting, een formaat dat geschikt is voor jouw persoonlijke situatie, gestripte randen zodat je je vingers niet openhaalt tijdens het gebruik en een goede hechting van de inkt en toner op het papier.

Zelfklevende labels zijn geschikt voor verschillende soorten printers zoals laser, inkjet, label, thermische printers of copier printers. Sommige merken printers hebben specifieke labels nodig. De leverancier kan je hierover adviseren en ook eventueel bij een ontwerp voor bedrukte zelfklevende labels. Een goede leverancier kan de labels naar je wensen op maat maken. Je hebt hierbij de keuze uit een rol of stickervellen.

https://www.optimumgroup.nl/etiketten